Samen aan de slag met de kansen en uitdagingen die de digitalisering met zich meebrengt.

De IT ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Gingen we ooit allemaal digitaliseren; nu is de computer en alles wat daarmee samenhangt niet meer weg te denken. En al die ontwikkelingen brengen allerlei kansen en uitdagingen met zich mee. Die moeten we benutten en daar moeten we elkaar voor behoeden.

Met de hele cyberwereld die we met zijn allen hebben gecreëerd, is ook cybercriminaliteit gekomen. Een wereld op zich, waar we allemaal het liefst zo ver mogelijk van blijven. CyberVeilig Westfriesland helpt ondernemers zichzelf te wapenen tegen de gevaren van Cybercriminaliteit. Ook Ondermijning, wat zowel on- als offline gebeurt, is een aandachtspunt waar we continu mee bezig zijn.

De digitalisering biedt ook volop kansen. De arbeidsmarkt moet daarin meebewegen, maar ook het onderwijs. En zij moeten elkaar weer vinden. De IT Academy en de Werkplaats Digitaal Ondernemen (WDO) zijn daar druk mee bezig. Zij verbinden arbeidsmarkt en onderwijs en laten jong IT talent werkervaring opdoen in de praktijk. En dan hebben we nog de ontwikkeling van AI. Ook die houden we naarstig in de gaten, zodat we de voordelen hiervan ook kunnen benutten in Westfriesland.