Werkplaats Digitaal Ondernemen

Als MKB’er heb je niet altijd de tijd, de kennis of de mensen om digitale vraagstukken uit te werken. En dat terwijl je weet dat je er geld en tijd mee zou kunnen besparen. De Werkplaats Digitaal Ondernemen (WDO) maakt het mogelijk. Studenten van Hogeschool Inholland en het Horizon College werken onder begeleiding van experts en docenten aan concrete oplossingen die jouw onderneming verder helpen. Kosteloos.

Hoe werkt de WDO?

Ondernemers kunnen zich op een aantal standaardprojecten inschrijven of zich aanmelden voor andere digitale vraagstukken. Na een intake worden studenten aan het project gekoppeld, die samen aan de slag gaan met het vraagstuk, ondersteund door experts en docenten. Samen komen ze tot een concrete oplossing of een praktisch advies. Al na twee weken is er een antwoord of een stukje daarvan.

Samen leren

Een traject van de WDO is kosteloos, maar vraagt wel een bepaalde mate van betrokkenheid van ondernemers. Net als in een echte praktijksituatie eigenlijk. Je bent (online) aanwezig tijdens de kick-off, wekelijkse ontwikkelsprint, tweewekelijkse reviews en natuurlijk op locatie tijdens de afronding en overdracht. De studenten hebben daarnaast toegang nodig tot relevante informatie en systemen. Voor bepaalde werkzaamheden, zoals online advertising of het gebruik van specifieke tools, is wel een beperkt budget nodig. Houd daar rekening mee. Verder is het een samenleertraject. De studenten leren en jij leert weer van hen.

Initiatiefnemers

De WDO is een initiatief van Hogeschool Inholland, Horizon College, Vonk, Westfriese Bedrijvengroep, de 7 Westfriese gemeenten, Ontwikkelingsbedrijf NHN, Provincie Noord-Holland, WerkSaam Westfriesland, Rabobank en GreenPort NoordHollandNoord.

Meer informatie

Op de website van de WDO zie je meer over de beschikbare projecten en hoe je je kunt aanmelden met je vraagstuk. Daarnaast geeft de WDO regelmatig workshops en masterclasses waar je als ondernemer ook weer heel veel van opsteekt!

Meer over de WDO