Nieuws

Ondernemers gezocht met politieke ambitie

Ondernemersdebat Gemeente Medemblik (maart 2018)

Met de ‘WBG op Tournee’ als startmoment blijft de WBG de gemeenteraadsverkiezingen 2022 op de voet volgen. Met ons visiedocument ‘Samen één Westfriesland’ inspireren wij de plaatselijke politiek met lokale en regionale ondernemers belangen. Maar is zijn meer mogelijkheden voor ondernemers om hun stem te laten horen.

Wethouder Andrea van Langen van de gemeente Medemblik doet een handreiking. “Ondernemers zijn op het gemeentehuis in Wognum nog altijd met een lampje te zoeken. Om die reden is er bij voldoende belangstelling op 24 augustus vanaf 19.30 een avond om ondernemers kennis te laten maken met de lokale politiek in het gemeentehuis in Wognum. Je kunt je opgeven door een appje te sturen naar 06-51164528.”

Inspraak en ervaring

Tijdens deze avond is er de gelegenheid om te vertellen over de onderwerpen die jij vindt dat de politiek moet oppakken of waar jij je voor zou willen inzetten. Ook vertellen enkele ondernemers, die de stap richting politiek hebben gezet, over hun ervaringen.

Van Langen geeft aan zelf nooit spijt gehad te hebben van haar beslissing om politiek actief te worden. “Als je vindt dat er dingen anders moeten, kom op 24 augustus naar het gemeentehuis. Een vervolgstap zou kunnen zijn om je te melden bij een politieke partij. Wacht daar niet te lang mee als je op de kieslijst wil komen.” Ook wordt er een cursus Politiek Actief georganiseerd door de gemeente Medemblik. Die start op 31 augustus. Je kunt je voor deze cursus opgeven op de bijeenkomst van 24 augustus. Voor meer informatie of meteen aanmelden stuur een mail naar secretariaat@medemblik.nl.

Overige gemeenten

De gemeente Medemblik is een van de gemeenten die de cursus ‘Politiek actief’ aanbiedt. Interesse is een actievere rol in een andere Westfriese gemeente? Mail naar info@westfriesebedrijvengroep.nl, sturen wij de informatie van jouw gemeente.