Nieuws

HERO Balancer heeft de SHARE Award 2020 gewonnen

De award is een blijk van erkenning voor het bedrijf dat opvalt op het gebied van duurzame innovatie en pionieren. Wethouder Marja Ruigrok (Economie en Innovatie) heeft de prijs, bestaande uit een award en een SHARE Boost-lunch met founders van SHARE, in oktober uitgereikt.

Slimme software

Hero Balancer verduurzaamt gebouwen door middel van slimme software. De jury vindt het bedrijf een aansprekend voorbeeld van de nieuwe economie. Het bedrijf verbindt de wereld van morgen met een laagdrempelig, maar bovenal kostenbesparend product. Hero Balancer draagt bij aan een beter binnenklimaat, een duurzame CO2-vermindering en een lagere energierekening. Slimme meet-en regelsystemen zorgen voor een optimale afstemming en grootschalige verwarmingssystemen verwarmen zo nooit meer overbodig op.

Digitale huismeester

Hero Balancer is eigenlijk een digitale huismeester die de vraag en het aanbod van warmte regelt dankzij kunstmatige intelligentie. Marja Ruigrok: “Inmiddels profiteren al veel organisaties in Haarlemmermeer van deze slimme techniek, dat is fantastisch!”

Netflix en Videoland

Bij een verwarmingsinstallatie zijn meestal veel mensen betrokken. Ted Braakman: “Technici zijn in het begin soms huiverig voor Hero Balancer, maar uiteindelijk zien ze het voordeel ervan in. Vergelijk het met de opkomst van Netflix en Videoland, als gevolg daarvan stopten alle videotheken. Het is vervelend, maar het is van deze tijd. Een grote vooruitgang is dat de installateur die service moet leveren een telefoontje met klachten over comfort via de app veel sneller afhandelt. Wat wij doen voor de klant is altijd makkelijk en leuk. De installateur krijgt een soort IKEA-pakket wat hij zelf makkelijk kan installeren. Dat is vernieuwend waardoor we het ook veel goedkoper maken.”