Nieuws

4e editie Match2Work in Westfriesland; mkb kan vraagstuk voor mbo leerlingen insturen

Finale event in 2019

 

WESTFRIESLAND – Wie opgroeiende kinderen heeft herkent het ongetwijfeld: leerlingen hebben vaak geen idee welke studierichting of beroep dat ze later willen gaan doen. En dat terwijl in de eigen regio veel meer mogelijkheden en variaties in werk zijn dan de gemiddelde leerling/student beseft. Zeker nu is gedrevenheid, enthousiasme en flexibiliteit en niet te vergeten creatief denken voor toekomstig personeel van groot belang.

Voor mbo studenten, los van de stages is het leren kennen van bedrijven, de manier van denken van ondernemers en een praktische opdracht van grote waarde. Het motiveert jongeren enorm als hun ideeën en suggesties serieus genomen worden. Doel is een win-win situatie voor bedrijven, ondernemingen, overheid samen met docenten van vmbo, havo, atheneum en mbo-afdelingen.

Vraagstukken

Doordat ’t heel laagdrempelig is kan een bedrijf er zonder al te veel tijd te investeren aan meedoen. Zeker nu kunnen wij ons voorstellen dat u als MKB of andere onderneming, in welke sector dan ook, met vraagstukken bezig bent waar u jongeren met een frisse blik naar wilt laten kijken. Of misschien wilt u iets door hen uit laten voeren? Van een actie tot een ontwerp, marktonderzoek avond organiseren voor klanten etc.

Casus

Bij dit project maken we samen met alle bedrijven casussen (het vraagstuk) en beschrijft u wat u als eindresultaat wilt zien. De docenten kiezen geschikte casussen uit tijdens een bijeenkomst die de Matching heet. Daar kunt u met de docenten nog aanpassingen doorvoeren en afspraken maken. Onder de verantwoording van docenten gaat een groepje van maximaal 5 leerlingen/studenten met uw vraag zelfstandig aan de slag.

Het groepje komt nog 1 keer tussentijds in het bedrijf of de instelling, winkel om hun vorderingen te laten zien waar u nog bij kunt sturen en kunt adviseren. Ook zullen zij u vragen stellen over de sector, de markt etc.

Traject

Het traject eindigt met een groot eindevent waarbij alle uitwerkingen aan bod komen en ook andere jongeren met u in contact kunnen komen. Het project loopt voor de scholen van begin september tot half december. Een gedeelte van deze periode wordt hiervoor gebruikt.

  • Een bijeenkomst met alle deelnemende bedrijven op woensdag 8 september 2021 van 20.00-21.30 uur
  • De matching op dinsdag 21 september 2021 van 19.30-22.00 uur
  • Een gesprek met “uw groepje” op uw werkplek van max 1,5 uur op afspraak
  • Het eindevent op vrijdag 10 december 2021 van 14.00-16.00 uur

Aanmelden en vragen

U kunt u aanmelden op de site www.projectmatch2work.nl. Indien u het leuk lijkt om enkele docenten in uw bedrijf te ontvangen waar dan een training voor hen wordt verzorgd kunt u mailen naar info@projectmatch2work.nl.