Nieuws

Winkelhart Zwaagdijk nieuw lid van de WBG; ‘Werd tijd dat wij van ons (w)eiland afstappen’

Het gaat goed met het Winkelhart Zwaagdijk. De nieuwe N307 Westfrisiaweg heeft het winkelcentrum nog beter bereikbaar gemaakt voor inwoners uit geheel Westfriesland. “We merken een flinke stijging in de omzet sinds de nieuwe weg open is. Zelfs mensen uit Enkhuizen kunnen binnen 8 minuten hier gratis parkeren en een keuze maken uit diverse winkels,” geeft voorzitter en penningmeester van de winkeliersvereniging Monique Ravenstijn met een duidelijke glimlach aan. Jumbo Monique van deze supermarktondernemer is een van de publiekstrekkers van het winkelhart.

De winkeliersvereniging bezocht als proef lid enkele bijeenkomsten van de WBG en merkte al snel de toegevoegde waarde. Monique: “Deze zit in de kracht van samen. Door op te trekken met de andere verenigingen leren wij veel, krijgen wij informatie die anders langs je heen gaat en kunnen wij ook onze kennis delen. Ook de ingang richting de politiek is vanuit het collectief makkelijker.”

Niels Entius actief met de winkel Budget Home Store verklaart te keuze om lid te worden van Ondernemers Federatie Medemblik (OFM) en de WBG. “Iedereen zat een beetje op een eiland. Willen we de regio sterker maken, dan moeten we samen een vuist maken. Bij een sterkere regio heeft iedereen profijt.” Monique vult aan “Wij zitten met dit gebied op de rand van de gemeente Medemblik en Drechterland. We kijken bewust verder dan alleen de eigen gemeente.”

Uniek

De beide ondernemers zijn zeer content dat alle 13 winkels lid zijn van de eigen winkeliersvereniging. “Best wel uniek”, geeft Monique aan. “Ook zijn al onze winkels op zondag open, dat schept duidelijkheid en bovendien merkten wij dat de bezoekers zich beter over het weekend verdelen. Hiervoor was het op zaterdag op bepaalde uren echt te druk. Je merkt dat het grote winkelaanbod en de 400 gratis parkeerplaatsen een grote regionale aantrekkingskracht hebben.”

Voor de komende periode vraagt onder andere de herinrichting van het terrein de aandacht. Een betere ontsluiting van het autoverkeer is zowel een wens van de gemeente als van de winkeliersvereniging. Hoewel dat niet de reden is om aansluiting te zoeken, geeft het wel aan dat er meer speelt dan alleen het organiseren van de social media en een aantrekkelijke winkelomgeving. “Wij willen klaar zijn voor de toekomst en daarin zien wij dit lidmaatschap als een goede aanvulling”, sluit Niels af.