Nieuws

Wethouders Medemblik bezoeken Startersloket Wervershoof

Maandag 30 oktober hebben wethouders Harry Nederpelt en Yannick Nijsingh gezamenlijk een bezoek gebracht aan het Startersloket in Wervershoof. Vanuit hun beide portefeuilles hebben zij hierin een gezamenlijk raakvlak, namelijk het bevorderen van economische activiteiten en zorgdragen dat alle verschillende groepen in de gemeente mee kunnen doen en een plekje zouden moeten kunnen vinden op de arbeidsmarkt.

Het Startersloket is in 2017 opgericht in samenwerking met de 7 Westfriese gemeenten en daarna uitgegroeid tot een zelfstandige stichting. Het loket biedt nieuwe (en bestaande) ondernemers tools om een succesvolle start te maken. Daarnaast organiseren zij ook regelmatig online trainingen waar iedereen zich voor kan aanmelden. Het platform is in 2022 volledig vernieuwd en er is een tool ontwikkeld waar ondernemers zelf in stappen een ondernemingsplan kunnen opstellen.

Na een korte rondleiding door het kantoor heeft Joeri Goede, samen met Martijn Pennekamp en Frank Baltes een presentatie gegeven aan de wethouders. Sinds de oprichting heeft het loket 92 trainingen, voor ongeveer 1800 deelnemers verzorgd. Het werkbezoek is afgesloten met een kennisquiz.