Nieuws

Werkplaats Digitaal Ondernemen brengt onderwijs en praktijk samen

Kansen grijpen met professionals in de dop

Ze zijn jong, gemotiveerd en weten alles over digitalisering anno nu. Studenten van Hogeschool Inholland en het Horizon College werken aan concrete oplossingen voor jou. Onder begeleiding van experts en docenten natuurlijk. De Werkplaats Digitaal Ondernemen brengt onderwijs en praktijk samen en dat werkt heel erg goed.

Als MKB’er kom je volop uitdagingen tegen. Ook op het gebied van digitalisering. Of het nu gaat om het automatiseren van processen, vindbaar zijn op Google, een gebruiksvriendelijke website bouwen of één van de vele andere kansen die digitalisering ons biedt. De professionals in opleiding van de Werkplaats Digitaal Ondernemen (WDO) storten zich vol enthousiasme op jouw vraagstuk. De WDO is een publiek-private samenwerking van onder andere Hogeschool Inholland, het Horizon College, WBG, de 7 Westfriese gemeenten en de provincie.

Muscle Import

Sonny Heemskerk heeft samen met zijn compagnon Chris autohandel Muscle Imports. Een team van studenten van het Horizon College maakte hun website. ‘We wilden dat mensen konden zien wie wij zijn, wat wij doen en het moest betrouwbaarheid uitstralen en betaalbaar voor de gemiddelde Nederlander. We hadden een appgroep waar ze goed gebruik van maakten als er iets dringends was en ze mochten altijd bellen. Ze waren goed gemotiveerd en hadden leuke ideeën om het nog interessanter en aantrekkelijker te maken voor de klant. Ik heb geleerd dat het soms beter is om er als opdrachtgever niet te veel bovenop te gaan zitten en hun eigen ideeën een kans te geven. Het was een leerzaam en fijn traject en we zijn super tevreden met onze website.’

Kick-Off laatste projectronde

Door het jaar heen werkt de WDO met verschillende projectronden. Afgelopen mei startte de laatste van dit schooljaar met een Kick-off. In samenwerking met de IT Academy verzorgden IT-ondernemers uit de regio masterclasses Scrum voor studenten, docenten en deelnemende ondernemers. Scrum is een projectmanagementmethode die veel wordt gebruikt bij het ontwikkelen van o.a. software. Door niet alleen de studenten, maar ook ondernemers deel te laten nemen aan de Masterclasses leren ondernemers met de studenten mee. Bovendien kan het geleerde meteen in de praktijk worden gebracht bij het volgende project!

Meer weten over de kansen en mogelijkheden voor jouw onderneming? Kijk op www.werkplaatsdigitaalondernemen.nl