Nieuws

Vrijwilligers nodig? Meld je aan voor de stagemarkt bij het OSG

Op dinsdag 15 november houdt Vrijwilligerspunt samen met WBG partner OSG West-Friesland een stagemarkt bij het OSG. De stagemarkt is een mooie kans om jongeren als vrijwilliger te werven.Deze jongeren komen op de stagemarkt om een leuke plek uit te zoeken waar ze hun Maatschappelijke Stage gaan lopen. Tijdens deze stage doen ze buiten schooltijd voor 20 uur vrijwilligerswerk, om te leren hoe het is om onbetaald iets voor een ander te doen.Deelnemen aan de stagemarkt en het bieden van een stageplek aan een jongere heeft een aantal voordelen:

  • Je kunt in een korte tijd veel jongeren kennis laten maken met jullie organisatie en ze enthousiasmeren.
  • Je kunt jongeren inzetten voor vacatures die binnen jullie organisatie bestaan.
  • Na hun stage blijft zo’n 30% van de jongeren als vrijwilliger bij de organisatie actief. Het bieden van een stageplek is dus een mooie kans om aan (jonge) vrijwilligers te komen.
  • Je kunt netwerken met andere vrijwilligersorganisaties.

Wanneer?De stagemarkt vindt plaats op dinsdag 15 november, van 14.00 tot 16.30, in het OSG West-Friesland, Bontekoestraat 3 Hoorn.Aanmelden?Bij deelname aan de markt krijg je een tafel toegewezen waar promotiemateriaal en dergelijke uitgestald kan worden. Drinken en een kleine versnapering worden verzorgd.Interesse gekregen? Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar mas@vrijwilligerspunt.com, of door te bellen naar 0229-216499. Hier kun je ook terecht met eventuele vragen.