Nieuws

Studenten helpen MKB-ondernemers in Noord-Holland Noord met digitaliseren

Voor een midden- en kleinbedrijf (MKB) kan het ingewikkeld zijn om de kansen van digitalisering goed te benutten. Er is vaak onvoldoende tijd, kennis en geld om alle mogelijkheden te ontdekken. Bovendien gaan ontwikkelingen in digitalisering en technologie snel. Speciaal voor ondernemers in Noord-Holland Noord is er nu de Werkplaats Digitaal Ondernemen. Een digitale en fysieke plek, waar het bedrijfsleven, onderzoek en het onderwijs samenwerken.

De Werkplaats Digitaal Ondernemen helpt ondernemers bij digitaliseringsvraagstukken en brengt studenten via relevante praktijkopdrachten in aanraking met potentiële werkgevers. Via de werkplaats gaan ondernemers samen met studenten van Hogeschool Inholland en het Horizon College aan de slag met bijvoorbeeld automatisering, online marketing of het analyseren van data. Ondernemers generen veel data, maar door een gebrek aan kennis, geld en tijd wordt deze data niet of nauwelijks geanalyseerd. Gevolg is dat digitalisering en dus de groei achterblijven in het midden- en kleinbedrijf. Onderwijsinstellingen brengen binnen de digitale werkplaats kennis in over de huidige technieken en technologieën. En MKB-bedrijven leren binnen de werkplaats van de aangesloten kennisinstellingen.

Ben jij MKB-ondernemer in Noord-Holland Noord en wil je jouw bedrijf voorbereiden op de toekomst? Kijk dan eens op werkplaatsdigitaalondernemen.nl en meld je aan.

WDO is een samenwerking van Hogeschool Inholland Alkmaar, ROC Horizon College, Provincie Noord-Holland, West-Friese gemeenten, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN), Westfriese Bedrijvengroep, WerkSaam Westfriesland, Rabobank West-Friesland, Greenport Noord-Holland Noord en ACE-Incubator.