Nieuws

Start aanmelding Match2Work 2020: verbinding jongeren en bedrijven regio West-Friesland

Finale event 2019 in ROC Horizon College in Hoorn

 

REGIO – Leerlingen en studenten van opleidingen en scholen uit de regio gaan voor de derde keer samenwerken met bedrijven. Zij werken aan een vraagstuk vanuit de praktijk ingezonden door bedrijven. Het project start in september en loopt door tot 11 december 2020. “Niemand kan de situatie na de vakantie voorspellen rondom covid-19 maar alle activiteiten hebben een plan B,” geeft organisator Sylvia Bakker van Match2work aan.

Wie opgroeiende kinderen heeft herkent het ongetwijfeld. Jongeren hebben vaak nog geen idee in welke sector zij later willen gaan werken en welke opleiding daarbij hoort. Ook zoeken zij vaak een onderwerp voor hun profielwerkstuk. De eigen regio biedt veel meer mogelijkheden en variaties in werk dan de gemiddelde jongere beseft. Maar ook voor docenten die met het bedrijfsleven willen verbinden biedt dit kansen.

Bedrijven

Tijdens dit project kunnen bedrijven een vraag vanuit de praktijk formuleren. Zo’n casus is een vraag waarvan het bedrijf zich afvraagt hoe jongeren bepaalde zaken in de toekomst zien. Daarna volgt de matching met de docenten die de casussen uitkiezen. De studenten of leerlingen gaan aan de slag op school, bezoeken het bedrijf en vragen advies. Het bedrijf komt éénmalig naar de onderwijsinstelling om de casus toe te lichten.

Half december is het eindevent. Daar wordt er door elke deelnemer en opdrachtgever gedeeld wat de resultaten zijn in de vorm van een “presentatie-markt” waar alle tijd is om te netwerken voor alle belanghebbenden.

Aanmelden en meer informatie

Docenten, bedrijven vanuit elke sector of instellingen kunnen hun interesse aangeven en de flyer bekijken via https://www.projectmatch2work.nl/regio-west-friesland/ of door een mail te sturen naar sylvia@prodico.nl. Het project is nu in 7 regio’s uitgerold mede mogelijk gemaakt door RVO.nl