Nieuws

Schipper Kozijnen komt met baanbrekende wervingscampagne: betaald solliciteren

Schipper Kozijnen kondigt met trots een disruptieve wervingscampagne aan die de aandacht moet trekken van werkzoekenden in Nederland. Schipper Kozijnen is daarmee het eerste bedrijf in Nederland dat mensen gaat betalen om te solliciteren bij hun organisatie.

De wervingscampagne, die van start gaat op 24 augustus, is een primeur in de arbeidsmarkt van Nederland. “Schipper Kozijnen hecht waarde aan een goede sollicitatie. Een proces van kennismaking, elkaar meenemen in waar we voor staan en het afstemmen van ambities. Dit is een intensief traject en daar zetten we graag iets tegenover”, aldus Sjoerd Sneek, HR-manager van Schipper Kozijnen.

Hoe werkt het?

Geïnteresseerde kandidaten voor de functie van monteur worden uitgenodigd deel te nemen aan het betaalde sollicitatietraject. Op die manier hoopt Schipper Kozijnen een groter aantal reacties te krijgen waaruit ze de meest geschikte kandidaten kunnen selecteren. Alle deelnemers die uitgenodigd worden om te komen solliciteren, ontvangen €250 voor hun tijd en inzet, ongeacht of ze aangenomen worden of niet.

Waarom deze aanpak?

“Vooral aan monteurs wordt overal in het land hard getrokken en een willekeurige monteur kan gemiddeld uit wel 10 vacatures kiezen”, aldus Sjoerd Sneek. “Alleen al een sollicitatiegesprek kan heel waardevol zijn om te onderstrepen wat de voordelen zijn van het werken bij Schipper Kozijnen. Met deze aanpak willen we laten zien dat we bereid zijn te investeren in de mensen die geïnteresseerd zijn in ons bedrijf en de moeite nemen om hier tijd en energie in te steken.”

Monteurs met en zonder ervaring

Schipper Kozijnen nodigt iedereen die geïnteresseerd is in een uitdagende en verfrissende carrière uit om deel te nemen aan deze baanbrekende wervingscampagne. Of je nou een bestaande monteur bent of uit een totaal ander beroep komt en je wilt laten omscholen.

Kandidaten zonder ervaring kunnen deelnemen aan een exclusief eigen opleidingstraject dat Schipper Kozijnen in samenwerking met bouwopleider ESPEQ heeft ontwikkeld. Daarbij word je binnen één jaar klaar gestoomd voor een (vast) dienstverband als montagemedewerker. Uniek van dit opleidingstraject is dat je vanaf dag 1 salaris krijgt uitbetaald.

Over Schipper Kozijnen

Schipper Kozijnen is een gevestigde naam in de kozijnenindustrie, met jarenlange ervaring in het leveren van hoogwaardige kunststof en aluminium kozijnen en oplossingen. Als een bedrijf dat waarde hecht aan innovatie en klanttevredenheid, streeft Schipper Kozijnen ernaar een positieve impact te hebben op de samenleving en het wooncomfort van mensen te verbeteren.

Kijk voor meer informatie op: www.schipperkozijnen.nl/sollicitatie