Regionale initiatieven

Regionale initiatieven

  • JobOn – Carrière kansen in Hoorn

JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden. Of je nu een baan hebt of niet, JobOn helpt je met je volgende stap. Via online trainingen en webinars bieden we inspiratie voor iedereen die een volgende stap in zijn of haar carrière wil zetten.

JobOn organiseert vrijdag 15 mei een carrière event voor werkzoekenden uit de regio Hoorn. Vindt hier meer informatie.

Support de West-Friese leveranciers en geniet thuis van een heerlijk luxe 4-gangen diner. Genieten van de mooie producten uit de regio aan je eigen keukentafel. Chef Erwin Hendriks bereidt alles voor. Het enige dat jullie hoeven te doen, is de finishing touch en de opmaak van de borden onder de vakkundige begeleiding van chef Erwin.

Op dit moment staat bij de meeste bedrijven de werving van nieuw personeel op een laag pitje. De Selectie biedt de bedrijven in Westfriesland aan om hen twee maanden kosteloos en vrijblijvend te ondersteunen door voor hen een eigen talentpool op te zetten. Na twee maanden ligt de bal bij het bedrijf zelf om wel/niet iets te doen met deze talentpool.

  • Stichting Ondernemersfonds Enkhuizen (SEO)

De SEO heeft per direct een ‘crisispot’ van €30.000,- beschikbaar gesteld voor gezamenlijke initiatieven die de lokale economie en non-profit sector ondersteunen. Heeft u een goed initiatief? Vraag hier aan. Aanvragen worden binnen 24 uur getoetst aan de criteria van de Ondernemersfonds.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van het Ondernemersfonds Enkhuizen kan contact worden opgenomen met fondsmanager Judith Albers via j.albers@ondernemersfondsenkhuizen.nl

  • Ondernemersfonds Medemblik (SOM)

De tijden zijn onzeker en dit vergt een ondernemende houding van u als ondernemers. De SOM kan u helpen in de ontplooiing van een initiatief. Wanneer uw aanvraag een grotere groep ondernemers binnen Medemblik helpt en een omzetverhogend effect beoogt is de kans groot dat u voldoet aan de voorwaarden die het fonds stelt. Voor aanvragen kunt u kijken op de website van het ondernemersfonds Medemblik. Door de urgentie van de huidige tijd zal het bestuur van de SOM de aanvragen versneld behandelen.

  • Noodfonds Rabobank

Rabobanken West-Friesland, Alkmaar, Kop van Noord-Holland, Zaanstreek en Waterland hebben samen een fonds verzorgd van 250.000 euro. Deze fonds richt zich op clubs en initiatieven die door de crisis zijn geraakt. Uit het fonds kunnen ook nieuwe activiteiten op lokaal niveau financieel ondersteund worden. Per aanvraag geldt een maximum van 2.500 euro. Aanvragen kunnen ingediend worden bij de lokale Rabobank en moeten voldoen aan bepaalde criteria.

  • Heel Hoorn Helpt

Dit is een initiatief van de gemeente Hoorn in samenwerking met de Hoornse stadscommunity ‘Voor een mooie stad’ en Vrijwilligerspunt. Hier je vind je het overzicht van alle initiatieven die in deze gemeente gestart zijn om elkaar te helpen.

  • Facebook Corona hulpgroepen

Op Facebook zijn er in de regio diverse initiatieven ontstaan om elkaar te kunnen helpen. Vindt hier jouw facebook groep.

Een initiatief van een aantal ondernemingen, om een platform te bieden waarop allerlei goede initiatieven bij elkaar zijn gebracht. Mensen hebben in deze tijd van noodzakelijke isolatie en onmacht behoefte aan inspiratie, aan ideeën die ze met elkaar kunnen delen en aan nieuwe verbondenheid. Ken jij een goed initiatief? Of heb je een andere vraag? Neem dan hier contact op.

Een overzicht van alle mooie initiatieven die in de gemeente Hoorn zijn gestart om elkaar te helpen in tijden van het corona-virus.

Een team bestaande uit ondernemers en particulieren die hun talenten, contacten en mogelijkheden belangeloos inzetten in de strijd tegen het Corona-virus. Wil je helpen? Of ben je een actieve zorgverlener voor coronapatiënten en heb je mondkapjes nodig? Neem dan contact op via:

info@doneereenmondkapje.nl
www.facebook.com/doneereenmondkapje.nl
www.instagram.com/doneereenmondkapje.nl

Ruim 200 lokale ondernemers hebben een warenhuis online geopend. Uitgangspunt is dat dit een platform van de stad is. ‘Het rondje’ langs de winkels, kun je digitaal maken en bestellen bij je favoriete Hoornse winkel.  

  • Digitaal platform Jong HOC

Vanuit Jong HOC is momenteel een platform in ontwikkeling waarbij jonge ondernemers met hun hulpvraag gekoppeld worden aan leden van de harde kern van HOC. Het doel hiervan is om in eerste instantie kennis te maken met elkaar en elkaar te helpen. Vervolgens is het ook mooi dat de diverse ondernemingen van elkaar en elkaars visie op ondernemerschap kunnen leren. En hierop ook wellicht een andere kijk ontwikkelen!

Het streven is dat dit platform binnen een maand ready for lancering is.

  • Stichting Marketing Enkhuizen

De stichting gaat er vol tegenaan om te zorgen dat, als de toeristenstroom weer op gang komt, Enkhuizen hen gastvrij verwelkomt.

Winkeliers en de horeca kunnen via dit online platform klanten alsnog bedienen via bezorging aan huis.

Van bezorg- en afhaalmenu’s tot virtuele tours in de gemeente Medemblik.

  • Wonen Plus Welzijn

Wonen Plus Welzijn biedt ondersteuning, ook in deze tijd. Met name de meest kwetsbare doelgroep heeft hulp nodig bij het boodschappen doen, maaltijden of grote behoefte aan af en toe een praatje met iemand. Wil je daarbij helpen? Kijk dan op de website of bel met 0224-291042.

  • Sportservice

Het is belangrijk om te blijven bewegen. Sportservice heeft daarom een beweegprogramma gemaakt: Thuis in beweging.In dit programma worden kinderen én (groot)ouders uitgedaagd om leuke beweegspelletjes en oefeningen te doen. Zij maken wekelijks een beweegprogramma en dagen je uit mee te doen met de wekelijkse challenge. Benieuwd? Kijk dan hier voor het programma op het Youtube kanaal van Team Sportservice Schagen.

 

 

>> terug naar overzicht