Nieuws

PET Westfriesland 2020 gaat niet door

Na het succesvolle PET event van vorig jaar, waarbij ruim 2200 leerlingen uit het basisonderwijs aanwezig waren, heeft de organisatie besloten dat het evenement in november helaas niet door kan gaan. Op 5 en 6 november aanstaande zou het evenement plaatsvinden in Sporthal de Weyver in Spanbroek. Corona gooit roet in het eten.

“Om zo’n groot evenement goed te kunnen organiseren moet er maanden van tevoren al gestart worden met de voorbereidingen, zegt projectleider Gerda Venema. In maart hadden we daar dan al mee moeten beginnen en dat was precies het moment waarop corona in alle hevigheid op ons afkwam. Wij hebben het met z’n allen nog even aangekeken, maar helaas werden de maatregelen op dat moment steeds strenger. Als projectgroep vonden en vinden we het onverantwoord om zoveel leerlingen, begeleiders en bedrijven bij elkaar te brengen in de sporthal, ook nu de maatregelen versoepelen”.

PET Westfriesland wordt georganiseerd vanuit de schoolbesturen SKOWF, Talent, Penta en Allure.
De projectgroep is nu in overleg met diverse partijen, zoals TechniekPact Westfriesland, of er eind van het jaar toch nog iets georganiseerd kan worden, bijvoorbeeld online. Volgens Tanja van Truijen, directeur van Protonic in Zwaag en mede organisator van PET Westfriesland is het doel van het evenement om leerlingen uit groepen 6 en 7 te laten kennismaken met techniek en wetenschap. Haar bedrijf is een van die Westfriese bedrijven die dit doel een warm hart toedragen.
“We investeren graag in de ontwikkeling van techniek, nu en in de toekomst. Daarom blijven we zoeken naar mogelijkheden om dit onderwerp onder de aandacht te brengen en te houden. Natuurlijk hopen we dat we het evenement in 2021 weer in De Weyver kunnen organiseren en dat we al die leerlingen daar alles kunnen laten zien over techniek en wetenschap”.

De projectgroep staat open voor suggesties en initiatieven om techniek en wetenschap ‘tussen de oren’ te krijgen van toekomstige medewerkers in technische bedrijven en organisaties. Wellicht is het zelfs mogelijk om dit jaar ‘on tour’ te gaan in Westfriesland. Zo kan PET Westfriesland het bedrijfsleven en het onderwijs met elkaar verbinden. Dus heeft u een goed idee? Neem dan contact op met PET Westfriesland via westfriesland@petevents.nl.