Nieuws

Ooms 110 jaar en counting…

Ooms Bouw en Ontwikkeling bestaat dit jaar 110 jaar. En hoewel ze daar best bij stilstaan, zijn ze vooral heel hard aan het doorbouwen. Er is tenslotte werk zat! Hieronder een greep uit de activiteit in Westfriesland.

In de Bangert & Oosterpolder is Bloecwere SûD opgeleverd. Alle 12 beneden- en bovenwoningen zijn opgeleverd, afgelopen juli. Vervolgens is Ooms gestart met het boren van de eerste bronnen voor de bodemwater warmtepompen voor fase 3 van Lijsbeth Tijs in Berkhout. Omdat er verschillende soorten woningen (en vervulde woonwensen) zullen komen, is er een grote variatie aan dieptes aangehouden voor de verschillende bronnen. Zo zijn er bronnen van 130 meter én van 250 meter diep. Tijdens de bouwvak hebben ze hier hard aan gewerkt.

Inloopbijeenkomsten voor nieuwe projecten
Aan de Hulk in Scharwoude wordt Wonen aan de Hulk gerealiseerd. Dit is op de locatie waar voorheen Strukton zat. Nu krijgt Scharwoude haar eigen ‘land’ weer terug. Voor het nieuwe project werd in juli een inloopbijeenkomst gehouden, waarbij geïnteresseerden de plannen konden inzien. Het moet een wijk worden met 57 woningen, waarbij verschillende woningtypen worden gebouwd. Er waren veel positieve reacties, wat natuurlijk altijd fijn is! En in Westwoud worden de plannen voor De Wouden II steeds concreter. Ook hier was in juli een inloopbijeenkomst voor. Hier moet een wijk komen voor zowel starters als doorstromers, met een mix van koop- en huurwoningen. Ook hier was veel animo. Die participatie met bewoners, omwonenden en andere geïnteresseerden is kenmerkend voor de werkwijze van Ooms. Samen bouwen en ontwikkelen. Zo kunnen ze nog wel 110 jaar verder.