Nieuws

Nieuw concept ALV’s WBG en ondernemersverenigingen groot succes!

Samen vergaderen, samen eten, samen netwerken én samen genieten van een inspirerende spreker. Dat was een beetje de kern van ALV 2.0, dat op 11 april werd gehouden bij OSG Westfriesland en dat maakte dat deze opzet een groot succes was. Een goede manier om de vaak toch wat minder bezochte Algemene Ledenvergadering wat meer sjeu te geven.

De ALV van de WBG was in handen van voorzitter Hans-Peter Baars en verenigingsmanager Renate van der Laan. Ze loodsten de aanwezigen door het ‘vaste programma’ en zorgden er samen met de aanwezigen voor dat penningmeester Jan Hoff nog een tijdje aanblijft. Na het officiële gedeelte volgde er een presentatie over waar de WBG mee bezig was, is en gaat. Voor velen een eye opener om te zien wat er allemaal speelt in en om ondernemend Westfriesland. Tijdens de Mentimeter enquête kregen de aanwezigen de kans om input te leveren over waar de WBG mee moet stoppen, waarmee we moeten doorgaan én waarmee we moeten starten. Deze punten worden nog verder uitgewerkt.

Na de ALV van de WBG stond er een buffet van soep en belegde broodjes klaar, allemaal goed verzorgd door cateraar Deinum. Even bijtanken aan het einde van een lange dag én ons voorbereiden op de avond die voor ons lag.
De Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC), Medemblikker BedrijvenGroep (MBG) en Ondernemersvereniging Wognum Nibbixwoud (OVWN) hielden hierna hun eigen ALV’s. Allemaal in een eigen lokaal, keurig voorzien van beamer. Ondertussen kwamen de bezoekers voor de spreker van de avond alvast binnendruppelen.

Na de ALV luisterden we gezamenlijk naar spreker Wim Anker, van advocatenkantoor Anker & Anker. Hij vertelde meer over de 5 uitgangspunten die leidend zijn geweest in 40 jaar samen met zijn broer hun bedrijf runnen. Hij benoemde het zelf als een principiële organisatie met een sociaal hart. De zaal luisterde ademloos en gniffelde regelmatig om de droge humor van de geboren en getogen Fries. Wat een mooie carrière en wat een inspirerend mens.
Genoeg input om nog even over na te praten tijdens de netwerkborrel. Onderaan de streep was het een gezellige, inspirerende en waardevolle avond, die volgend jaar zéker wordt herhaald. Verenigingen kunnen zich nu al aanmelden om aan te haken bij ALV 2.0 2025!