Nieuws

Groot tekort aan technisch personeel; “Schouder aan schouder op zoek naar creatieve vormen”

Still uit video item NH Nieuws

 

ENKHUIZEN – Renolit in Enkhuizen organiseerde op zaterdag 23 oktober een career event om nieuw technisch geschoolde mensen aan te trekken. Naast een rondleiding en workshops was de presentatie van oud-Formule 1-coureur Robert Doornbos de grote blikvanger.

Renolit, gevestigd in Enkhuizen, maakt folies, die gebruikt worden voor bloed- en infuuszakken. Het bedrijf wil de komende jaren een groei doormaken, maar heeft daar wel de mensen voor nodig. En met name het vinden van technisch geschoold personeel, blijkt lastig. “De mensen die wij zoeken, komen niet meer zo makkelijk naar ons toe”, zegt Richard Gilhuys van Renolit tegen NH Nieuws. “Personeel vinden is moeilijk, maar technisch personeel vinden is nog lastiger. Je moet daarom iets anders doen om mensen bewust te maken van wat er speelt in je bedrijf.”

Reactie Hans Huibers

In het artikel reageert ook WBG voorzitter Hans Huibers. Hij ziet dat bedrijven de potentie hebben om door te groeien, maar dat niet of beperkt kunnen door onvoldoende personeel. En dat geldt voor alle sectoren, ook buiten de techniek. Hoewel dit volgens Huibers een probleem is waar heel Nederland last van heeft, ziet hij in West-Friesland nog een andere ontwikkeling. “Veel jongeren uit deze regio gaan studeren in Amsterdam of Utrecht en keren daarna niet meer terug. Die beweging moeten we omdraaien.” Daar zitten volgens Huibers kansen voor samenwerking tussen gemeenten, de provincie en onderwijsinstellingen. “Schouder aan schouder op zoek naar creatieve vormen.”

Lees het gehele artikel en het video item met Hans Huibers via deze link.