Nieuws

Energiebesparing voor ondernemers

Energiebesparing wordt ook voor ondernemers steeds belangrijker. Door slim om te gaan met energie én energiebesparende maatregelen kunnen verbruik en kosten drastisch naar beneden. Maar hoe doe je dat? De gemeente helpt je graag met het zetten van de eerste stap(pen). De gemeenten Medemblik, Enkhuizen en Hoorn organiseerden gezamenlijk een webinar over energiebesparing voor ondernemers. Kon je niet aanwezig zijn, kijk het webinar terug via:  Webinar Energiebesparing voor de binnenstadondernemer 2023-04-11 – YouTube

Energielabel C kantoren

Een kantoorgebouw moet minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een energielabel met een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar of een energielabel met de letter C of hoger. Voldoet het gebouw niet aan de eisen? Dan mag je het niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012.

Handhaving

Vanaf 1 januari 2023 handhaven gemeenten en omgevingsdiensten op deze verplichting. Dit doet de gemeente of de omgevingsdienst van de plaats of de regio waarin je kantoorgebouw is gevestigd. Het doel van de handhaving is dat je zo snel mogelijk voldoet aan de labelplicht.

Meer informatie vind je via de onderstaande link:

https://www.rvo.nl/onderwerpen/wetten-en-regels-gebouwen/energielabel-c-kantoren#handhaving