Nieuws

Enduro Softslings wint WBG Groeiparelprijs 2024!

Schouwburg het Park zinderde van de spanning dinsdagavond 28 mei. Wat zou de avond gaan brengen? Wie zijn dit jaar de beste ondernemers van Westfriesland? Een sfeervol en smakelijk VIP diner en een spetterend programma later weten we het: Enduro Softslings, de André Hoeve en Oliehoorn zijn dé grote winnaars van het Westfries Ondernemersgala 2024.

Met het thema Las Vegas kon de organisatie van het Gala alle kanten op. Weinig steden zijn zo over the top en extravagant als Las Vegas. En daarom vond het VIP diner plaats op het podium van de Schouwburg. Aan lange tafels in een uitbundig aangeklede ruimte. Groots en knus tegelijk. En dit jaar was niet alleen de Hamletzaal, maar ook de Othellozaal onderdeel van het Gala. Na het diner werd in een uur tijd het podium van de Hamletzaal volledig omgebouwd voor de uitreiking, terwijl de aanwezigen hun dessert konden eten in de Othellozaal. In afwachting van de andere ‘Galagangers’, die nu ook binnen kwamen.

De uitreiking van de awards

Het hoofdprogramma begon met een wervelend optreden van René Shuman en danseressen. Vervolgens kwamen presentatoren Chris Wobben en Monique Smit op, maar niet zonder kleine act van de illusionist die de gasten ook al tijdens het diner had verbaasd. Na een korte introductie gingen ze meteen over tot de uitreiking van de WBG Groeiparelprijs. Na een korte introductievideo van verenigingsmanager Renate van der Laan en video’s van de genomineerden, Enduro Softslings, Rodin Machining en Pavo HR, kwam dan hét moment: de bekendmaking van de winnaar. Enduro Softslings mocht deze eervolle prijs mee naar huis nemen. Dit is wat de jury erover zei:

‘De winnaar van de WBG Groeiparelprijs 2023 zet in op groei, is innovatief en een bescheiden wereldleider in een nichemarkt. Grote namen als Mammoet en Shell maken deel uit van de klantenkring. Extreme nauwkeurigheid is de USP van dit bedrijf.’

Vervolgens was de uitreiking van de Van der Valk Publieksprijs. Een strijd tussen Geef een Boompje, Koffie van Hoorn, Lingerie Marijke, Meiden van de Wit en de André Hoeve. Ook zij kregen een mooie introductie in de vorm van een video. In dit geval had niet de jury, maar het publiek bepaald door te stemmen. André Hoeve uit Spierdijk had de meeste stemmen gekregen en ging er met de winst vandoor.

Het leven en ondernemerschap vieren

Hierna kwam René Shuman terug voor een stukje show, waarbij het publiek letterlijk mee kon doen. De zaal stond op z’n kop, wat de aanwezigen een beetje afleidde van de spanning. Want hierna kwam nog de bekendmaking van de Rabobank Méérprijs. De genomineerden waren allemaal familiebedrijven, te weten Vic Obdam, Oliehoorn en Protonic. Ook hier weer de indrukwekkende introductiefilmpjes. De titel van de beste onderneming van Westfriesland ging dit jaar naar Oliehoorn. Ontlading en euforie volgde. Wat een erkenning, herkenning en waardering voor alle genomineerden en de winnaars.

Dit is wat de jury zei over Oliehoorn:

‘De jury stond dit jaar voor een bijzonder lastige afweging. Alle drie genomineerde bedrijven excelleren op hun vakgebied en zijn een visitekaartje voor onze regio West-Friesland. Na een lange discussie is de jury tot een weloverwogen -unaniem gedragen- besluit gekomen.

De winnaar van de Rabobank Meer prijs 2023 toont lef en ondernemerschap. Het bedrijf heeft een duidelijke strategie gericht op groei. Duurzaamheid wordt in de praktijk gebracht met een eigen groen boekje en duurzaamheidsteam. De organisatie staat als een huis. Waar je ook komt, dit bedrijf zie je overal. De winnaar is een landelijke speler waar we trots op mogen zijn.’

Afterparty

Na de nodige foto’s en een afsluiting door René Shuman togen alle afwezigen naar de Othellozaal voor de afterparty, waar het feest nog even werd voorgezet. Mooi uitgedoste gasten, trotse winnaars en een extravagante ambiance. Alle ingrediënten voor een Westfries Ondernemersgala waren ruimschoots aanwezig. De organisatie kan trots terugkijken op een mooie editie.

De WBG feliciteert de winnaars met hun welverdiende awards!