Nieuws

Eerste 20 initiatieven voor LEADER Westfriesland gepitcht

In de week voor Koningsdag zijn de eerste 20 initiatieven voor LEADER Westfriesland gepitcht. 12 leden van de lokale actiegroep (LAG) zaten om maandag 22 april om 18:30 uur klaar in Sociaal Cultureel Centrum De Schoof in Wervershoof. In vijf rondes gaven ze feedback op uiteenlopende ideeën en plannen voor de versterking van het Westfriese platteland.

Sommige initiatiefnemers kwamen alleen, anderen met twee, drie of soms zelfs vier personen. Er werden zowel prille ideeën als al behoorlijk ver uitgewerkte plannen gepresenteerd. De initiatieven zijn heel divers; van een woongemeenschap en een voedelbos tot een lesprogramma en culturele programmering, uit alle zeven gemeenten in de regio Westfriesland.
Pitchsessies bieden potentiële initiatiefnemers de gelegenheid om hun plannen te presenteren en met behulp van de LAG vervolgens verder aan te scherpen. Het is nog geen beoordeling, maar een kans om van te leren. De LAG-leden, een afspiegeling van bewoners, (maatschappelijke) ondernemers en overheden uit de regio, luisterden zorgvuldig, stelden kritische vragen en gaven tips.
“Waardevol, de feedback en de vragen, nu kan ik weer een volgende stap maken,” aldus een deelnemer na afloop.
LEADER Westfriesland ondersteunt lokale initiatieven die de leefbaarheid op het platteland verbeteren. Om in aanmerking te komen voor subsidie dient het project aan te sluiten op de ontwikkelingsstrategie voor Westfriesland. Aanvragen kunnen worden ingediend door natuurlijke personen, rechtspersonen en door samenwerkingsverbanden tussen beiden en worden drie à vier keer per jaar beoordeeld.
Meer informatie op: www.leaderwestfriesland.nl.