Nieuws

ECM voor Museumstoomtram

Enkele jaren voorbereiding gingen er aan vooraf. Dat gebeurde grotendeels achter de schermen. Maar, afgelopen maand was het dan zover: de audit door de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) op ons onderhoudssysteem aan het historisch rollend materieel in de werkplaats van de Museumstoomtram. Het resultaat van een dag lang doorgezaagd worden door de positief kritische auditoren van IL&T was dat wij, met de nodige complimenten en enkele kleine aanbevelingen, het label Entity in Charge of Maintenance (ECM)/art. 34a RIVS aan de muur mogen hangen!

Een mooie rol was daarbij weggelegd voor de gestructureerde wijze van documentbeheer in ons nieuwe SharePoint, maar uiteraard is het grootste compliment aan het adres voor de collega’s die keihard aan dit dossier hebben gewerkt en aan alle collega’s die er elke dag weer aan werken om dit label waar te maken door de zorg aan onze collectie!

Waarom ECM?

ECM is de verplichte certificering van het onderhoudsproces om met (in dit geval historisch) materieel over hoofdspoor te mogen rijden. De eerste anderhalve kilometer van onze museumlijn in Hoorn is in beheer bij ProRail en wordt daarmee aangemerkt als hoofdspoor. Kortom, deze certificering is nodig om onze collectie in de toekomst rijdend te kunnen blijven presenteren.

Tekst/foto’s: Frank van den Broeke