Nieuws

Diversiteit & Inclusie Week georganiseerd door NHN Business Awards en Horizon College Alkmaar

De NHN Business Awards en het Horizon College in Alkmaar slaan de handen ineen en presenteren vol trots de Diversiteit & Inclusie Week, een bijzonder evenement dat ondernemers, bestuurders, directieleden en geselecteerde studenten samenbrengt. Deze inspirerende week, gewijd aan het bevorderen van diversiteit en inclusie in het bedrijfsleven, vindt plaats van 25 tot 29 september 2023.

Het hoogtepunt van de Diversiteit & Inclusie Week is het Thema Event, dat op maandag 25 september wordt gehouden. Dit exclusieve evenement biedt ondernemers, bestuurders, directieleden en een select gezelschap studenten de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en deel te nemen aan boeiende presentaties van de top 10 bedrijven op het gebied van Diversiteit & Inclusie op de werkvloer. Het Thema Event is bedoeld om kennisuitwisseling te bevorderen en te leren van succesvolle praktijkvoorbeelden die diversiteit en inclusie binnen organisaties stimuleren.

Positieve werkomgeving

In het huidige competitieve arbeidslandschap zoeken veel werkgevers naar nieuwe talenten, terwijl meer dan een miljoen werkzoekenden in Nederland aan de zijlijn staan. Tijdens dit evenement krijgen werkgevers inzicht in hoe zij deze werkzoekenden kunnen integreren en hoe diversiteit & inclusie bijdraagt aan een positieve werkomgeving, wat resulteert in langere dienstverbanden.

Programma

De Diversiteit & Inclusie Week biedt ook een gevarieerd programma voor studenten van het Horizon College Alkmaar. Van 25 tot 29 september staat een reeks inspirerende activiteiten op het programma, waaronder:

  • Sollicitatietrainingen verzorgd door Olympia Groot Alkmaar om studenten voor te bereiden op een inclusieve arbeidsmarkt.
  • Een verhelderende sessie door Heliomare over de uitdagingen waarmee jongeren met ziekte of handicap worden geconfronteerd in hun dagelijks leven.
  • Interactieve presentaties van vooraanstaande partners van WSP nhn die voorop lopen op het gebied van Diversiteit & Inclusie.
  • Een lunch in samenwerking met Pride Amsterdam, waarbij studenten in contact kunnen komen met LHBTI+ rolmodellen en hun ervaringen kunnen delen.

Naast deze hoogtepunten zijn er talloze andere activiteiten gepland om studenten te inspireren en aan te moedigen een inclusieve cultuur te omarmen.

NHN Business Awards

De NHN Business Awards is een jaarlijks evenement dat al 10 jaar lang de prestaties van ondernemingen in de regio Noord-Holland Noord erkent en viert, met dit jaar speciale nadruk op maatschappelijke verantwoordelijkheid en inclusiviteit.

Wij nodigen ondernemers, bestuurders, directieleden en studenten van harte uit om deel te nemen aan het Thema Event op maandag 25 september en de diverse activiteiten gedurende de hele week bij te wonen. Voor meer informatie en aanmelding, kunt u terecht op de website www.nhn-businessawards.nl.

We kijken er naar uit om samen met de deelnemers een inspirerende Diversiteit & Inclusie Week te beleven!