agenda

OVW café

OVW Café 17 april: presentatie Wessel van Paassen

Green Simplicity: de tuinbouw van de toekomst

‘LED-verlichting is de toekomst van de tuinbouw’, zei Wessel van Paassen al in 2018. Sindsdien maakt zijn Green Simplicity grote stappen. Vorig jaar werd het bedrijf onderdeel van GreenV. Deze overname verrijkt de kennis en technologie op het gebied van plantgericht onderzoek en teelt zonder daglicht. Ingewikkeld? Op 17 april vertelt Wessel over de teeltconcepten zij ontwikkelen voor de teelt zonder daglicht.
Green Simplicity is opgericht door Wessel van Paassen, tuinderszoon én studiebol. Wessel groeide op in de tuinbouw. In de chrysantenkwekerij van zijn vader Fred van Paassen in Andijk begon zijn kennis en liefde voor planten. Toen hij ouder werd groeide ook een andere liefde: die voor techniek en wat die kan betekenen voor de tuinbouw. Een sterke mix van praktijkervaring en studie maakt dat hij vanuit de plant denkt, en die zienswijze combineert met technologie. Inmiddels maakt hij met Green Simplicity plantgericht onderzoek toegankelijk voor iedere kweker en ontwikkelt het bedrijf teeltconcepten met wereldwijde potentie.
Telen zonder daglicht
Wessel: “Onze onderzoeksystemen stellen telers in staat om nauwkeurig plantgericht onderzoek uit te voeren en gewassoorten te testen in een gecontroleerde omgeving. Na het analyseren van de resultaten bieden we oplossingen voor opschaling in de totale productie. Of het nu gaat om het vergroten van specifieke variabelen in de kas of het inzetten van een geautomatiseerd meerlaags teeltsysteem zonder daglicht.”
Internationale groei
“Sinds 24 mei 2023 is Green Simplicity officieel onderdeel van GreenV, een internationaal opererende groep van toeleveranciers in de tuinbouwsector. Dit verrijkt onze kennis en technologie op het gebied van plantgericht onderzoek en teelt zonder daglicht. We werken nauw samen met andere bedrijven binnen de groep om innovatieve groeiconcepten te ontwikkelen en op grote schaal in te zetten.”
Nieuwsgierig? Kom op woensdag 17 april naar ’t Fortuin, Dorpsstraat 190 in Wervershoof. Aanvang buffet is 18.00 uur, start presentatie 19.30 uur. De drankjes zijn voor eigen rekening.
Ben je al lid van OVW, neem dan een ondernemer als introducé mee. Ben je (nog) geen lid van de OVW, maar wel als ondernemer werkzaam of woonachtig in of rondom Wervershoof? Je bent van harte welkom.

Voor meer informatie: www.ovw.nl