agenda

Greenport NHN jaarcongres

De geopolitieke situatie is ingrijpend veranderd en dit raakt ook de agrisector. Een groot conflict op ons continent veroorzaakt tekorten aan allerlei soorten grondstoffen. Tegelijk heeft de sector binnen de landsgrenzen te maken met uiteenlopende problemen, zoals toenemende regelgeving, klimaatverandering en druk op het grondgebruik.

Al die ontwikkelingen roepen vragen op met betrekking tot de toekomst van de agrarische bedrijfstak. Vragen die daarbij aan de orde komen, zijn onder andere: Is er nog ruimte om te ondernemen? Hoe ver moeten we gaan met verduurzaming? Welke impact heeft de oorlog in Oekraïne op de agrisectcor. En welk belang kennen we toe aan voedselzekerheid voor ons land?

Met onze gasten kijken we met een frisse blik vooruit. Investeer in een futureproof agribusiness, zodat de nieuwe generatie agrarisch ondernemers een toekomst heeft.

Programma

Dagvoorzitter is Ilse Zaal, Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Economie, inclusief onderwijs en arbeidsmarkt, Landbouw en visserij.

Op het (voorlopig) programma staan verder:

– Openingswoord door Jeroen Noot, programmamanager Greenport NHN.

– Keynote door Matthijs Bouman, econoom en journalist.

Matthijs is vaste columnist van Het Financieele Dagblad en redacteur/econoom (“huiseconoom’) van Nieuwsuur. In zijn presentatie schets hij de ontwikkelingen in de wereld en analyseert hij de impact op de agrarische sector.

– De feiten op tafel. Lambert van Horen, sr Specialist Fresh Produce Rabobank.

Presentatie op basis van de Regioscan die Rabobank heeft uitgevoerd voor Noord-Holland Noord.

– Paneldiscussie met jonge agrarisch ondernemers.

Onder leiding van dagvoorzitter Ilse Zaal gaan vijf jonge agrarisch ondernemers in gesprek. Wat zijn hun plannen, dromen en ambities. En tegen welke obstakels lopen zij aan?

Credits foto: By HTW – Own work, CC BY-SA 3.0
Aanmelden