Nieuws

Zorgacademy gestart; 19 cursisten starten aan eerste post-hbo in Westfriesland

HOORN – Dinsdagmiddag 20 oktober, een unieke dag voor de 19 cursisten in de theaterzaal bij Lindendael aan de Koepoortsweg in Hoorn. De opleiding ‘Innoveren in zorg en welzijn met technologie (IZWT)’ die deze week is gestart is uniek in Nederland en is ook nog eens het eerste post-hbo onderwijs in Westfriesland.

Reden genoeg dit feestelijk te vieren met de nieuwe cursisten en alle partners die deze opleiding mogelijk hebben gemaakt. De leergang is opgezet door de zorgaanbieders Omring en WilgaerdeLeekerweideGroep (WLG), Hogeschool Inholland en mede gefaciliteerd door de gemeente Hoorn en de Westfriese Bedrijvengroep. En de plannen zijn groots; na deze zorgacademy volgt ook een opleiding voor de ICT/Techniek sector.

Zorgprofessionals

Ybranda Koster, docent master AHIP & docent-onderzoeker Lectoraat Medische Technologie vertelt over het nut van deze opleiding. “In deze tijd is de noodzaak van technologie in de zorg veel duidelijker geworden waardoor deze opleidi

Het bericht Zorgacademy gestart; 19 cursisten starten aan eerste post-hbo in Westfriesland verscheen eerst op Westfriesland in Bedrijf.

Bron: www.nu.nl, http://westfrieslandinbedrijf.nl