COVID-19 Ag sneltest (binnen 15 minuten)

Via ondernemer Dennis Vroegindeweij van Devi Comfort (winnaar WBG RunnerUp Prijs 2017) en tevens Parelbedrijf is de Westfriese Bedrijvengroep benaderd om mee te doen in een collectieve inkoop van de COVID-19 Ag test corona sneltest. Deze geeft na circa 15 minuten uitslag van de test.

Het product

 • COVID-19 Ag test (Abbott), goedgekeurd door de landelijke instanties
 • Complete testkit voor uitstrijkje uit neus/keel-gebied
 • Sneltest kost €25,- p/st (afname per verpakking van 25 stuks)
 • Uitslag na circa 15 minuten

Saltro

De tests worden verkocht via Saltro. Dit is een innovatief diagnostisch kenniscentrum. Zij hebben ervaring met vrijwel alle vormen van diagnostiek zoals bloedonderzoek, functieonderzoeken, ECG’s, echo’s en longfunctiemetingen.

Als ondernemer kunt u sneltests aanvragen om te gebruiken voor uw eigen personeel. Per keer en per persoon is er één sneltest nodig. Een verpakking bevat vijfentwintig sneltesten. U kunt uw interesse achterlaten in het formulier onderaan de pagina. Er wordt dan door de verkopende partij contact met u opgenomen.

 • Hoe werkt de test? En wanneer uitslag?

Afname vindt plaats met een wattenstaaf. Er wordt materiaal afgenomen via de neus en keel en na bewerking volgt de uitslag na 15 minuten. Het is een beetje te vergelijken met een zwangerschapstest. Je ziet of er één of twee streepjes staan. Het ene streepje is een controlestreepje, als er twee streepjes verschijnen heb je corona.

 • Wat is/zijn de verschillende prijzen?

De sneltest kost 25 euro per test en ze zijn verpakt per 25 tests. De instructiebijeenkomst voor de BHV-er of andere aangewezen medewerker is gratis. (zie hieronder)

 • Wie gaan de test afnemen?

De test kan worden afgenomen door mensen die (para-)medisch zijn geschoold of door iedereen die hiervoor een instructiebijeenkomst heeft gevolgd. Dat kan bijvoorbeeld uw eigen BHV-er zijn of een andere medewerker van uw bedrijf. Het is een eenvoudig uit te voeren handeling.

 • Wat is de betrouwbaarheid van de test?

De betrouwbaarheid van de test is zeer hoog (Sensitiviteit = 93,3 %). Het is een van de twee tests die door UMC Utrecht en Amphia Ziekenhuis Breda zijn onderzocht en die beide zijn goedgekeurd door de instanties. Zie dit bericht van de NOS.

“Dit kan héél véél bijdragen,” zegt arts-microbioloog Jan Kluytmans van het Amphia Ziekenhuis in Breda vol overtuiging. ,”Het is wel gebleken dat de manier waarop we ons testsysteem nu hebben ingericht niet goed werkt, omdat het allemaal veel te lang duurt.” Met deze sneltests wordt volgens hem ‘ongelofelijk veel tijd gewonnen’.

Meer informatie over sneltesten (Abott) op de website van de RIVM.

 • Waar wordt de test afgenomen?

De test wordt afgenomen op de eigen locatie onder veilige condities. Tijdens de instructiebijeenkomst is daar aandacht voor, zodat de BHV-er of andere aangewezen medewerker weet hoe hij/zij dit kan organiseren.

 • Indien via BHV-ers. Hoe opleiden en op welke termijn kan dat?

Tussen nu en twee weken wordt er een online instructiebijeenkomst georganiseerd waar uw BHV-er of andere aangewezen medewerker aan kan deelnemen.

 • Wat is er nodig om te testen in mijn bedrijf?

Naast de test heeft u een geïnstrueerde persoon nodig die de test kan afnemen en een veilige plek waar dat kan gebeuren. De persoon die de test afneemt dient voldoende beschermende kleding te dragen (bril, mondmasker, schort en handschoenen).

 • Wat als ik geen BHV-er of andere persoon heb die de test na instructie kan afnemen?

Als er veel bedrijven zijn die zelf geen BHV-er kunnen inzetten, dan kunnen we ander personeel in de regio beschikbaar stellen. Dat vraag wel iets meer voorbereidingstijd, dus dat zal enkele weken duren voordat dit operationeel is.

Inkoopformulier Corona Sneltest (15 min)

 • vul hier aantal in
  Uw gegevens worden verzameld door het secretariaat van de WBG en daarna doorgegeven aan de verkopende partij.