Ruim € 2.000.000 aan Europese subsidie voor TechValley

DOOR westfriesebedrijvengroep OP 11 april 2019

Persbericht
Machinebouw-bedrijven in Holland boven Amsterdam werken samen in TechValley aan onderzoek en innovatie

 Op 9 april heeft het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ruim 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor TechValley, een netwerk van 35 MKB maakbedrijven in Noord-Holland. Deze bedrijven hebben Ontwikkelingsbedrijf NHN gevraagd hen te ondersteunen bij het bevorderen van innovatie binnen deze sector, om zo hun stevige concurrentiepositie ook in de toekomst te kunnen behouden. Met het project TechValley is nu succesvol de beschikking voor subsidie binnengehaald om innovatieprojecten uit te voeren en de technische maakbedrijven in Holland boven Amsterdam zichtbaarder te maken. Dit ook ten behoeve van aantrekken van talent naar deze regio.

TechValley is een samenwerkingsverband dat is ontstaan op initiatief van ruim 35 Noord-Hollandse machinebouwers (het TechnoSpitsen netwerk), Koninklijke Metaalunie en FME. Partners in TechValley zijn Hogeschool Inholland Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. De dagelijkse projectleiding is in handen van José Laan en Sandra Verweij van Parbleu. Het doel van TechValley is een innovatieve en toekomstbestendige Noord-Hollandse machinebouwindustrie te realiseren.

Thijs Pennink, directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN, “Als Ontwikkelingsbedrijf zetten we stevig in op de versterking van de innovatiekracht van regionale MKB bedrijven. Bijna 80% van de banen komen uit het MKB en is daarmee de motor van de regionale economie. Dat de regio ook prachtige machinebouwbedrijven in huis heeft is vaak nog onbekend. Met TechValley gaan we daar zeker verandering in brengen. De verkregen Europese subsidie geeft aan dat het potentieel van de regio wordt herkend en erkend.”

Innovatieprojecten
Binnen TechValley staan 11 concrete, baanbrekende innovatieprojecten van deelnemende bedrijven centraal. De innovaties hebben allen betrekking op data, robotica & vision, predictive maintenance en slimme verdienmodellen. In innovatieteams wordt door bedrijven, lectoren, docenten en studenten samengewerkt en geëxperimenteerd met nieuwe technologieën en toepassingen. De nieuwe inzichten worden vervolgens verwerkt in de lesstof van Hogeschool Inholland.
Tjeerd van der Ploeg, Lectoraat Big Data Inholland, “Studenten van de technische opleidingen kunnen binnen de innovatieprojecten kennismaken met Big Data technieken, die bij de deelnemende maakbedrijven ingezet worden om het faalgedrag van hun machines te kunnen voorspellen.”

Deelnemende MKB bedrijven in TechValley:

 • ZTI Mechatronics BV
 • HGG Profiling Equipment BV
 • JOZ BV
 • Rolan Robotics BV
 • Holland Mechanics BV
 • JASA Packaging Solutions BV
 • Quest BV
 • Kenz Figee BV
 • Domas Systems BV
 • RR Mechatronics BV
 • Total Productivity BV

Over TechValley
Holland boven Amsterdam kent een groot aantal innovatieve machinebouwers. Of het nu gaat om high-tech wielbouwmachines, robots of machines voor de verwerking van zaden of fruit: deze bedrijven behoren wereldwijd tot de top in hun nichemarkten. Deze topbedrijven hebben de handen ineengeslagen. Door van elkaar te leren en samen nieuwe ideeën te ontwikkelen creëren ze een innovatief ecosysteem van maakbedrijven die zich klaar maakt voor de toekomst.
Techvalley is een project van Ontwikkelingbedrijf NHN. De dagelijkse projectuitvoering ligt bij Parbleu.
www.nhn.nl/project/techvalley/

Over Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
NHN is een vast aanspreekpunt voor alle activiteiten die met de ontwikkeling van Noord-Holland Noord te maken hebben. NHN richt zich in de eerste plaats op het ondersteunen van ondernemers, maar ook op het in de markt zetten van Noord-Holland Noord en de verbetering van het vestigingsklimaat, zodat nieuwe bedrijven worden aangetrokken en zittende bedrijven kunnen groeien.
www.nhn.nl

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Wilt u meedoen met de discussie? U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *