Oproep deelname Pilot W&T in bedrijf

DOOR westfriesebedrijvengroep OP 30 januari 2019

Voor een pilot (W&T in bedrijf) waarin basisschoolleerkrachten en bedrijven direct met elkaar in contact komen, is de Westfriese Bedrijvengroep (WBG) op zoek naar enthousiaste bedrijven. Tegelijkertijd zijn het Expertisecentrum Wetenschap & Technologie Noord-Holland/ Flevoland (EWT) en TechniekTalent.nu op zoek naar 15 leerkrachten bovenbouw die deel willen nemen aan deze pilot. Deze pilot draait om effectieve en duurzame samenwerking tussen het onderwijs en bedrijfsleven. Is deelname aan W&T in bedrijf iets voor uw bedrijf!?

Pilot W&T in bedrijf

In de pilot wordt aan leerkrachten uit het basisonderwijs les gegeven over het ontwerpen en uitvoeren van een effectief bedrijfsbezoek voor hun eigen groep. Het gaat daarbij om een technisch bedrijf en om een les met een technisch aspect. Dat gebeurt in een bedrijf, met deelname aan een rondleiding door het bedrijf en met uitvoering van een opdracht binnen het bedrijf. Eigenlijk zoals een effectief bedrijfsbezoek hoort plaats te vinden. Op die manier wordt de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs in de regio versterkt.

Een effectief bedrijfsbezoek

  • Een effectief bedrijfsbezoek bestaat uit 3 delen; een voorbereidende les op school, het bedrijfsbezoek met een uitdaging of opdracht en een evaluatie.
  • Je krijgt de kans om duidelijk te maken dat het technische bedrijfsleven voor iedereen wat te bieden heeft.
  • Door samen te werken met verschillende bedrijven, laten de bedrijven zien dat er op heel divers terrein in de techniek wordt gewerkt – met en zonder vieze handen!
  • Kinderen over de bedrijfsvloer kan een heel nieuwe energie geven in jouw bedrijf. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat er duidelijke afspraken gemaakt worden over wat wel en niet kan en mag.
  • Je kunt samen met de leerkracht een passende opdracht of uitdaging bedenken voor de leerlingen. Je zult merken dat kinderen in de basisschoolleeftijd vaak een heel andere kijk op de zaak hebben, waar je nog nooit aan gedacht zou hebben.

Praktische informatie
Voor wie: bedrijven en basisscholen in de regio West-Friesland
Wanneer: 1e kwartaal 2019
Omvang: 1 dagdeel plus follow up
Kosten: Er worden geen kosten in rekening gebracht aan bedrijfsbezoek en training
Informatie en aanmelden: bas.vanvelzen@werksaamwf.nl / 0634655732

0 reacties

Laat een reactie achter

Wilt u meedoen met de discussie? U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *