Noord-Holland Noord naar meest vitale verblijfsregio van Nederland

DOOR westfriesebedrijvengroep OP 13 februari 2019

Gezamenlijk toekomstbeeld voor verblijfsrecreatie

Op 5 juli 2018 stelde de gemeenteraad de visie op ‘Verblijfsrecreatie Noord-Holland Noord 2030’ als eerste vast. Inmiddels is de visie door alle deelnemende gemeenten definitief vastgesteld. De ‘Regionale Visie Verblijfsrecreatie Noord-Holland Noord’ heeft als doel om in 2030 de meest vitale verblijfsregio van Nederland te zijn.

Vraag naar woonruimte

Met verblijfsrecreatie worden alle vakantieparken, campings, b&b’s, hotels en jachthavens in de regio bedoeld. Deze is met 12.500 banen en een omzet van 700 miljoen euro per jaar een belangrijke sector in de economie van Noord-Holland Noord. Toch heeft de sector aandacht nodig. Een groot aantal vakantieparken is toe aan renovatie om zo bezoekers meer eigentijdse voorzieningen te kunnen bieden. Een ander aandachtspunt is de huidige vraag naar tijdelijke woonruimte. Door die woonruimte te bieden op vakantieparken ontstaat minder keus voor de vakantievierende toerist. Dat is nadelig voor de sector.

Keuzes voor gezonde sector

Zonder gezamenlijk plan dreigt een groot deel van het aanbod voor recreatie verloren te gaan. De gezamenlijke visie bindt de gemeenten in de regio en geeft mogelijkheden voor de toekomst. Zo kunnen zij samen met (toeristische)ondernemers en (belangen)organisaties keuzes maken die de sector gezond en aantrekkelijk houden.

De visie, inclusief het bijbehorende ontwikkelkader is te vinden op: nhn.nl/project/vitaliteit-verblijfsrecreatie/

Holland boven Amsterdam

Onder de naam Holland boven Amsterdam profileert de regio zich als de grote toegevoegde waarde op de MetropoolRegio Amsterdam.

Holland boven Amsterdam heeft veel te bieden voor haar bezoekers. Niet voor niets overnachten jaarlijks circa 12,5 miljoen mensen uit binnen-en buitenland in ons gebied. De prachtige stranden, historische steden en uitgestrekte polders met bollenvelden en molens zijn een onweerstaanbare mix. Nu en in de toekomst. Deze constante trek van bezoekers zorgt voor veel werkgelegenheid, voor een gezonde omzet voor onze winkelgebieden en voor voorzieningen waar ook onze inwoners enorm van profiteren.

0 reacties

Laat een reactie achter

Wilt u meedoen met de discussie? U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *