Gratis controle camera’s

DOOR westfriesebedrijvengroep OP 28 maart 2019

De helft van de beelden van particuliere camerasystemen in Nederland blijkt ongeschikt voor het opsporen voor verdachten. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft daarom het startschot gegeven voor de campagne ‘Excellent Cameratoezicht’. Ondernemers kunnen tijdens de campagne hun eigen camerasystemen en -opstellingen gratis laten controleren door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).
In Nederland vonden er in 2009 nog 3.000 overvallen plaats, inmiddels zijn dat er rond de 1.100 per jaar. Vorig jaar kende echter een lichte toename van 3%. Dat laat volgens minister Grapperhaus zien dat we moeten blijven zoeken naar nieuwe wegen om de aanpak van overvallen te versterken.”Een overval is een afschuwelijk misdrijf met veel impact op slachtoffers. Helaas vinden er gemiddeld nog steeds bijna drie overvallen per dag plaats. Met ‘Excellent Cameratoezicht’ hebben we de beschikking over een belangrijk nieuw, effectief wapen in de strijd tegen criminaliteit zoals geweld, diefstallen en overvallen. Een verbetering van de kwaliteit van camerabeelden helpt enorm. Ik roep daarom de hulp van ondernemers in, om samen ervoor te zorgen dat de kwaliteit van die beelden toeneemt.”
De minister lanceerde de campagne in Haarlem. Ondernemers uit Noord-Holland komen als eerste in aanmerking voor de gratis camerascan. Dat is zo geregeld om de aanvragen goed te kunnen verwerken. De landelijke uitrol van de campagne volgt dit jaar.

Wanneer u een controle van uw camerasysteem en –opstelling wilt, kunt u zich opgeven via de website van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland: www.rpcnh.nl.

0 reacties

Laat een reactie achter

Wilt u meedoen met de discussie? U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *