Is uw bedrijf klaar voor de Energietransitie? 13 mei

Datum: maandag 13 mei 2019
Tijd: 15:00 – 18:00 uur
Locatie: Vlaar Techniek Almereweg 34, 1671 ND Medemblik
Organisator: WBG, RVO, Clok en Regio Westfriesland

Op dit moment zijn we in een Energietransitie,  de overgang van fossiele brandstof naar duurzame energiebronnen. Dit heeft niet alleen voordelen voor het milieu en vanuit maatschappelijk oogpunt maar ook economisch. Duurzaamheid biedt kansen om te innoveren en te besparen.

Doet u als ondernemer niets dan veranderen deze kansen in bedreigingen als de overheid u gaat dwingen om maatregelen te nemen waar u niet klaar voor bent. Denk bijvoorbeeld aan de informatieplicht per 1 juli 2019 en de uitwerking van de klimaattafels in een regionale energie strategie.

Voorbeeld: Een inrichting met een verbruik van meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgasequivalent per kalenderjaar MOET energiebesparende maatregelen treffen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Bron NEM.nl

Wij willen u helpen om te voorkomen dat u straks overhaast en gedwongen wordt maatregelen te nemen. We gaan u helpen om juist voorop te lopen en bij te dragen aan de klimaatuitdaging.

What’s in it for me?

 • Ontdek welke regels er voor u veranderen per 1 juli op het gebied van energie.
 • Ontmoet partijen die u kunnen helpen met verduurzaming of het aan vragen van subsidie
 • Tijdens deze bijeenkomst worden voucher uitgereikt waarmee u ondersteuning krijgt van de WBG. Daarmee kunt u ook studenten van InHolland inzetten voor uw duurzaamheidsproject.
 • U kunt toetreden tot de werkgroep duurzaamheid van de WBG waar u kennis kunt delen met andere ondernemers.

We hopen u te mogen ontvangen op 13 mei bij Vlaar Techniek in Medemblik.

AANMELDEN

Programma

15.15 uur Inloop
15.30 uur Opening dagvoorzitter
15.45 uur Voorbeeld Ondernemer (Vlaar Techniek)
16.00 uur RVO over de wet informatieverplichting
16.30 uur CLOK en NHN over gebiedsondernemen
16.45 uur Project: Westfriese Bedrijven Groen
17.00 uur Afsluiting en borrel

Aanmelden kan via de evenementen pagina van de Week van de Circulaire Economie in Westfriesland AANMELDEN

Benefit Diner, 9 mei

UITNODIGING

Hierbij een vrijblijvende uitnodiging voor het Benefietdiner in De Witte Valk op 9 mei. Als bedrijf bestaat de mogelijkheid om een eigen tafel te reserveren en kan eventueel een factuur worden aangeboden zodat het als zakelijk evenement / netwerk evenement kan worden opgevoerd in de boeken.

Tijdens deze avond zal er o.a. een veiling worden georganiseerd, met o.a. een gesigneerd Ajaxshirt van Nederlands duurste voetballer Frenkie de Jong, een gesigneerd shirt van Justin Kluivert die hij droeg tijdens de wedstrijd AS Roma – AC Milan.

Achtergrond informatie:

Als jonge ondernemer en ouder kan je zomaar worden overvallen door iets wat je niet hebt zien aankomen. Jouw kind vecht voor zijn leven in het ziekenhuis en werk en thuis moet op een of andere manier zijn doorgang vinden.

Dit overkwam Patrick van Dijk als ondernemer van PUUR personal Training in Zwaagdijk. Hij en zijn vrouw werden verrast door hun te vroeg geboren tweede kind met alle gevolgen van dien. Gelukkig bood het Ronald McDonaldshuis naast het AMC tijdelijke woonruimte waardoor zij als ouders in ieder geval dichtbij hun pasgeboren kind konden zijn.

Zij deden hun verhaal bij RTL latenight; https://www.rtllatenight.nl/archive/video/4343606/ouders-vroeggeborene-kunnen-hem-niet-altijd-vasthouden-en-knuffelen

Nu, 1,5 jaar later is dit de reden om een team te vormen om de Homerun te lopen en gezamenlijk geld op te halen voor het Ronald McDonaldshuis naast het AMC, want dit draait volledig op vrijwillige bijdrage. Ik loop mee en we gaan als team 240 kilometer afleggen in 24 uur.

Ik doe mee omdat ik omringt wordt door jonge mensen. Binnen Jong HOC, maar ook binnen mijn bedrijf waar ik veel te maken heb met jonge medewerkers, die naast goede collega, soms ook kersverse ouder worden. Het kan zomaar zo zijn dat iemand in je omgeving gebruik moet maken van het Ronald McDonaldshuis en dan ben je blij dat het bestaat.

Informatie en mogelijkheid tot sponsoring kan via onderstaande link;

https://www.home-run.nl/homerunner/pieter-plas

Met vriendelijke groet,
Pieter Plas

Dag van de innovatieve ondernemer: AI & ROBOTICA, 22 mei

Wat is de huidige stand van zaken op het gebied kunstmatige intelligentie? Wat kunt u als ondernemer in de praktijk met robotica? Welke ontwikkelingen mag u verwachten? En zijn die toekomstmuziek, of toch al behoorlijk dichtbij?

Kom hier meer over te weten tijdens de Dag van de innovatieve ondernemer op woensdag 22 mei. VNO-NCW Delft en Oostland en Rabobank bieden u een energiek programma in het centrum van robotica: RoboValley in Delft. In een pitch van een startup, scale-up en een bedrijf dat AI en robotica nu al toepast in de bestaande bedrijfsvoering, bekijken we een aantal praktische toepassingen van vandaag de dag.

Programma:

Het programma bestaat onder andere uit een masterclass van Arthur de Crook (RoboValley), het ondernemersverhaal van startup Vitestro, en de praktische toepassingen van AI in de retail en de hotellerie door Ahold Delhaize en Postillion Hotels. Bekijk onderaan de pagina het gehele programma.

Aanmelden:

Als innovatieve ondernemer wilt u deze bijeenkomst natuurlijk niet missen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meldt u tijdig aan. Indien u zich aangemeld heeft, maar onverhoopt toch niet aanwezig kunt zijn, vragen wij u om zich uiterlijk 2 werkdagen van te voren via vno-ncwdelft@vno-ncwwest.nl af te melden. Bij een no-show zonder tijdige afmelding brengen wij € 50,- in rekening.

DATUM 22 mei 2019
TIJD 15:00 – 18:30 uur
LOCATIE RoboValley, Mekelzalen, Mijnbouwstraat 120, Delft
PROGRAMMA Klik hier
DEELNEMERS Klik hier

VNO-NCW Noordwest-Holland & Young Capital: Klaar voor de toekomst?! 16 mei

KLAAR VOOR DE TOEKOMST?

Namens het Human Capital netwerk Noord-Holland nodigen wij je van harte uit, samen met onze partner Young Capital, voor de bijeenkomst “Klaar voor de toekomst?!”.

Digitalisering en automatisering hebben een grote impact op ons werk, nu en in de toekomst. Kunstmatige intelligentie en robotica nemen steeds meer vaardigheden over, hiërarchische structuren verdwijnen en andere vaardigheden worden belangrijker in het werk. Werkprocessen veranderen, functies en taken verdwijnen. Kortom: de fundamentele aard van werk verandert. Welke eigenschappen en vaardigheden hebben jouw mensen en teams nodig om te kunnen ‘overleven’? Stel jij de mens centraal of juist de technologie?

Rogier Thewessen, mede-oprichter van Young Capital, deelt zijn praktijkervaringen en ideeën met ons. Ook aanwezig is neurowetenschapper Marcia Goddard. Zij richt zich op de toekomst van werken. Daarnaast kun je uit inspirerende werksessies kiezen om met elkaar in gesprek te gaan over de bijbehorende thema’s. Lucas van Wees, voorzitter van het Human Capital netwerk, en Ineke Kooistra, CEO YoungCapital, modereren de bijeenkomst. Van tevoren en naderhand is er volop gelegenheid om te netwerken.

Noteer alvast deze datum in je agenda. Het volledige programma volgt binnenkort!

DATUM 16 mei 2019
TIJD 16:00 – 19:30 uur
LOCATIE Young Capital, Siriusdreef 12 – Hoofddorp
PROGRAMMA Klik hier
DEELNEMERS Klik hier

Slotpresentatie ‘Ontwerpkracht voor energie positieve en toekomstbestendige bedrijventerreinen’, 10 mei

In een workshopweek van 5 dagen tussen 8 en 12 april 2019 gaan vier jonge multidisciplinaire ontwerpteams op locatie op het bedrijventerrein HN80 werken aan visies voor energie positieve en toekomstbestendige bedrijventerreinen. De ontwerpteams zijn uitgedaagd om mee te denken over de bouwkundige en stedenbouwkundige inbedding van verschillende energiemaatregelen op bedrijventerreinen. De toekomstbeelden die uit deze studie komen, zijn bedoeld als inspiratie voor HN80, maar ook voor alle andere bedrijventerreinen, die aan een duurzame toekomst werken, zoals binnen het initiatief BE+.

De resultaten van deze ontwerpverkenning zullen op vrijdag 10 mei worden gepresenteerd en u bent van harte uitgenodigd om hier bij te zijn!

Lees via deze link meer over de ontwerpstudie

10 mei 2019, 15:00 – 17:00 uur (met borrel tot 18:00 uur)
Kantine Deen Supermarkten, Kernweg 4, Hoorn

Programma

15:00 uur    Inloop met koffie en thee
15:30 uur    Welkom
15:35 uur    Presentaties ontwerpteams
16:35 uur    Reflectie met stakeholders, Ben Tap (wethouder Economische Zaken gemeente Hoorn) en de zaal
17:00 uur    Borrel

Meld je aan via deze link

De studie is een gezamenlijk initiatief van BNA Onderzoek, Kortman duurzame gebiedsontwikkeling, gemeente Hoorn, Parkmanagement Hoorn, wordt mede gefinancierd door de provincie Noord-Holland, Atelier X (BZK) en de Hoornse Ondernemers Compagnie, en wordt mede mogelijk gemaakt door Schneider Electric, Deen Supermarkten en MOOI Noord-Holland.

Koppie doen! 14 mei

De 13e editie van Koppie doen! staat in het teken van Omdenken. Naast dat het omdenken naar elkaar belangrijk is, is ook het omdenken binnen jouw organisatie ‘The key to success’.
Patrick Avontuur weet hier alles over. Hij is een van de sprekers tijdens deze editie van Koppie doen! Op zijn locatie in Venhuizen, vertelt hij over hoe hij het begrip ‘omdenken’ toepast in zijn onderneming.

AVONTUUR THEMA VORMGEVERS
In een tijd waarin het winkelgedrag verplaatst van de fysieke wereld naar de online wereld, staan organisaties voor een uitdaging. Hoe zorgen zij ervoor dat consumenten terugkeren naar de winkelgebieden en binnensteden? Met behulp van zijn creaties maakt Avontuur van het bezoeken van winkelgebieden en binnensteden een belevenis. Een belevenis waar consumenten deel uit van willen maken, graag terug naar willen keren en wat extra’s willen besteden.

Sinds de oprichting in 1989 weet Avontuur dit te bereiken door de juiste sfeer in de publieke ruimte te creëren. Zij doen dit altijd met behulp van de magie van hoogwaardige en energiezuinige LED-lichtjes. Hiermee onderscheiden zij zich door voorop te lopen in innovatie, creativiteit en betrouwbaarheid, zodat hun klanten nu èn in de toekomst kunnen genieten van inspirerende creaties.

Mede door deze formule zijn zij al jarenlang betrokken bij vele toonaangevende projecten zoals het “Turn on the Lights”​ evenement van De Bijenkorf, Magisch Maastricht, Schiphol en verscheidene vooraanstaande NS-Stations. Zij zijn in staat om feestverlichting en kerstdecoratie aan te bieden volgens een aantrekkelijk model, een continue kwaliteit en een betaalbaar tarief. Wij zijn Avontuur.  We are X-mas.

OMDENKEN

In de maatschappij en bedrijven vinden snelle veranderingen plaats. Anders denken en doen is daardoor steeds belangrijker als ondernemer. Anders gezegd: steeds meer omdenken. Hoe kun je dat doen?
Omdenken is denken in termen van mogelijkheden en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws.
Een flitsende training, gebracht in een hoog tempo, die een nieuwe manier van denken laat zien.
Door de onweerstaanbare humor en de uit het leven gegrepen voorbeelden wordt de theorie voor iedereen eenvoudig toegankelijk
Het programma enthousiasmeert de deelnemers, waardoor je vol energie de sessie verlaat, en tips meekrijgt die je in de praktijk kunt gebruiken.

Dit mag je niet missen! Meld je nu aan. 

Koppie doen! 14 mei 2019

LOCATIE

Gastheer van deze bijeenkomst is Patrick Avontuur van Avontuur Thema Vormgevers.
Hij en zijn medewerkers ontvangen ons op zijn locatie aan de Markerwaardweg 8 te Venhuizen (route)
Natuurlijk zal de locatie sfeervol ingericht zijn.

PROGRAMMA

19.00 uur            Inloop met Koppie doen!

19.30 uur            Welkom

19.35 uur            Presentatie Patrick Avontuur

20.30 uur            Pauze “Koppie doen!”

20.45 uur            Flitsende en interactieve inwijding in het Omdenken

21.30 uur            Afsluiting

21.35 uur            Informeel netwerken en mogelijkheid voor een rondleiding

AANMELDEN

‘Koppie doen!’ is GRATIS toegankelijk voor OCW & WBG leden en gasten van Rabobank West-Friesland. Aanmelden via info@koppiedoen.biz
Wij willen je vragen om een klant of relatie mee te nemen, ook zij zijn van harte welkom!
Niet-leden zijn eveneens welkom! Je betaalt dan € 25,- p.p. excl. BTW. Graag bij aanmelding vermelden dat je geen lid bent en je ontvangt een bevestiging met een factuur.

WBG Algemene Ledenvergadering, 24 april

Wij nodigen u van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op donderdag 24 april 2019

2018 was een positief jaar voor de Westfriese bedrijven. De economie is op volle gang, veel bedrijventerreinen zijn aangesloten op snel internet en met de campagne ‘Amsterdam First, Westfriesland Second’ staat de regio op de kaart.   

We hebben veel bereikt als vereniging. Tientallen partners en parels die zich bij de club hebben aangesloten en drie ondernemersverenigingen zijn nu ook lid van het grootste netwerk van de regio. Maar er staat nog meer te gebeuren, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Met het project Westfriese bedrijven Groen gaat de WBG ondernemers helpen met verduurzaming en besparing. We lanceren ook onze nieuwe website, mede mogelijk gemaakt door onze Westfriese parel ABOVO! ‘Last but not least’ hebben wij een frisse wind bij de WBG. Na het vertrek van onze gewaardeerde collega Marcel Koomen komt Lucinda Hoogewerf onze club versterken, maar niet voordat u haar benoeming bekrachtigt tijdens deze vergadering.

Kortom: voldoende reden om naar de ALV te komen van het grootste netwerk van de regio.

U bent van harte welkom!

Ontvangst vanaf 19.30, aanvang vergadering 20.00 uur

Locatie: Abovo Media, Dr. C.J.K. van Aalstweg 8F, 1625 NV Hoorn.  Route 

De agenda is als volgt:
Vanaf 20.00 uur 

 1. Opening
 2. Vaststelling verslag ALV 8 november 2018; klik hier + presentielijst
 3. Financieel verslag 2018: Jaarrekening 2018 + Gerealiseerde cijfers 2018 vs Begroting 2018
  Vooraf kunt u vragen stellen over de inhoud van de jaarrekening en/of gerealiseerde cijfers vs begroting 2018. Tijdens de vergadering worden deze vragen (indien nodig) dan besproken. U kunt de vragen toesturen aan info@westfriesebedrijvengroep.nl
 4. Voorstel instelling kas/controle commissie
 5. Statutenwijziging; klik hier voor het voorstel tot statutenwijziging
 6. Samenstelling bestuur
  Kandidaat secretaris: Lucinda Hoogewerf
  Tegenkandidaten kunnen zich aanmelden tot 24 uur voor aanvang van de vergadering op info@westfriesebedrijvengroep.nl
 7. Rondvraag
 8. Terugblik en vooruitkijken door voorzitter Hans Huibers
 9. Lancering nieuwe website
 10. Presentatie Abovo Media

MELD U NU AAN!

U kunt zich aanmelden tot maandag 21 april a.s.
Toegang is gratis voor WBG leden en u mag een introducé meenemen.

 

Opening toeristisch seizoen Enkhuizen, 21 + 22 april (Pasen)

NIEUW in Enkhuizen! Paas festival Enkhuizen 2019.

Tijdens de paasdagen organiseren wij de eerste editie van het Paas Festival in Enkhuizen, een super vet terugkerend festivalletje op het Landje van Top om het watersport en toeristen seizoen in Enkhuizen feestelijk te openen. Een festival waar voor jong en oud HEUL veel te doen is….. en wat natuurlijk gratis toegankelijk is.

Voor de innerlijke mens zijn er diverse foodtrucks, (bites and drinks), Theater, live muziek, DJ’s and many more….

Liever wat actiever onderweg tijdens de Paas? Earlybirds yoga van Elements, Zeilen met Zeilschool Enkhuizen en EWVA, HET Stadskutsje van Enkhuizen, bootje varen met Funnmaxx Enkhuizen, SUP van SUPschool Enkhuizen, Een heuse klimmuur, een mooie kidszone met diverse springkussens en als klap op de vuurpijl:

ABSEILEN van de DROM!!!

Genoeg reden om deze paasdagen eens lekker op vakantie te gaan in Enkhuizen! Bezoek hier de pagina…

Don’t miss….

Vragen? info@strandpaviljoenenkhuizen.nl

Tijd: 12.00 – 21.00 uur