Digitale transformatie: een uitdaging: gisteren, nu of morgen?

VNO-NCW metropool Amsterdam en Grant Thornton nodigen u graag uit voor de 10e editie ‘Presentatie van het jaarlijks Grant Thornton Commissarissenbenchmarkonderzoek van Board in Balance.’

Het onderzoek biedt een brede kijk op de opvattingen van commissarissen, leden RvB’s/ directies en secretarissen van RvC’s / RvT’s in de private en de (semi-) publieke sector.

Aalt Klaassen (researcher/consultant van Board in Balance) presenteert tijdens deze bijeenkomst resultaten van dit onderzoek. Vervolgens neemt Petri Hofsté het eerste exemplaar van het onderzoek in ontvangst. In het panel zitten Petri Hofsté (Commissaris Rabobank groep, Achmea, Fugro N.V., Kasbank) en Ron Icke, (Commissaris Heijmans, DPA en VvAA), die op uw vragen en stellingen vanuit hun rijke ervaring als commissaris een eerste reactie geven.

Als onderwerp staat centraal digitale transformatie, ICT, robotisering, etc. als ruim begrip. De meningen van de commissarissen, bestuurders en secretarissen over verschillende hiermee samenhangende aspecten/aandachtgebieden worden gepresenteerd.

Enkele vragen die aan de orde kunnen komen zijn:

Wat is de stand van zaken in de ogen van de genoemde respondenten?

Zijn ICT en digitalisering gescheiden of te scheiden gebieden en wat is de rol van de RvC? Wordt digitale transformatie integraal op de agenda gezet of wordt per aandachtgebied gekeken? Wordt er voldoende aandacht geschonken aan de ethische aspecten van digital transformatie? En zijn RvC en RvB zodanig samengesteld dat zij weten om te gaan met digitale transformatie voor hun organisatie?

Bart Jonker (partner Grant Thornton) modereert deze bijeenkomst en zorgt voor een interessante discussie tussen de bezoekers in de zaal en de panelgasten.

Eventuele vragen ontvangen we graag voorafgaand aan de bijeenkomst en kunt u mailen aan: aalt.klaassen@boardinbalance.com.

Kortom een boeiende bijeenkomst speciaal georganiseerd voor bestuurders, commissarissen, toezichthouders, en wie daartoe ambitie heeft. MELD JE NU AAN!

Datum: 26 maart 2019
Tijd: 15.30-19.00 uur
Locatie: Grant Thornton, De Passage 150, 1101 AX Amsterdam
Programma: klik hier
Deelnemers: klik hier

Ondernemersdebat PS Verkiezingen, 5 maart

Amsterdam first, Westfriesland second

Op 5 maart 2019 is het Ondernemersdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019 onder de titel Amsterdam first, Westfriesland second. Dit debat vindt plaats op SG Newton in Hoorn en wordt georganiseerd door Westfriese Bedrijvengroep, Ondernemend West-Friesland, Ondernemers Club Westfriesland en het Pact van Westfriesland, het samenwerkingsverband van de 7 gemeenten in de regio.

Lijsttrekkers

Lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen in Noord-Holland gaan met ondernemers en met elkaar in debat over vijf onderwerpen die in de regio Westfriesland actueel zijn: arbeidsmarkt, woningbouw, bereikbaarheid, toerisme en zorg. Dat doen ze onder leiding van debatleider Robert-Jan Knook (ANP/BNR).

Film

Van het thema Amsterdam first, Westfriesland second wordt een film gemaakt die in première gaat op het Westfries Ondernemersgala 2019. Verder presenteren de lijsttrekkers zich in korte filmpjes die in aanloop naar het Ondernemersdebat worden verspreid via sociale media, de regionale nieuwssite Westfrieslandinbedrijf en via diverse nieuwsbrieven.

Aanmelden

Het Ondernemersdebat is dinsdag 5 maart 2019 bij SG Newton, Dampten 22, in Hoorn. Het begint om 19:30 uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel.
Westfriese ondernemers, ondernemende Westfriezen en politieke vertegenwoordigers kunnen zich aanmelden via www.Ondernemersdebat2019.nl
Toegang is gratis maar aanmelden noodzakelijk.

Uitnodiging Groot Lijsttrekkersdebat Holland boven Amsterdam, 27 februari

Voor iedereen die de toekomst van de regio ter harte gaat!

27 februari 2019
15.00 – 17.30 uur
TAQA theater de Vest, Canadaplein 2, 1811 KE Alkmaar

 

Op 20 maart 2019 vinden de Provinciale Verkiezingen plaats.

Hoe denkt Haarlem na over onze woningbouwopgave? Gaan we straks echt spoorboekloos reizen? Krijgt de agrarische sector in de toekomst nog wel de ruimte? Hoe kijkt de provincie eigenlijk naar de ruimtelijke gevolgen van de Energietransitie en hoe zorgen we voor voldoende instroom van gekwalificeerde medewerkers? Allemaal onderwerpen waar de provincie invloed op heeft!

Onder leiding van de Donatello Piras gaan de lijsttrekkers van onder andere VVD, PvdA, GroenLinks en D66 met elkaar over deze en andere onderwerpen in gesprek. Ook u kunt deze middag vragen stellen aan de lijsttrekkers. 

Dagvoorzitter Donatello Piras is een scherp en kundig interviewer. Hij presenteerde de televisietalkshow Z in Zaken van RTL-Z en is vaste columnist bij het opinieprogramma Dunk van RTL-Z. 

Ik meld mij nu aan

VOOR WIE?
Inwoners, bedrijfsleven, overheid en onderwijs in de regio Holland boven Amsterdam die kennis wil maken met de provinciale lijstrekkers en wil meepraten over plannen voor de regio.

Opening Dusseldorp Mini Hoorn, 25 februari

MAANDAG 25 FEBRUARI 2019

Geachte leden van de Westfriese Bedrijvengroep,

Graag nodigen wij u van harte uit voor de officiële opening van Dusseldorp MINI Hoorn. Deze feestelijke avond vindt plaats op maandag 25 februari 2019. Uw presentator is niemand minder dan Jan Smit!

Het hoogtepunt van deze avond is de spectaculaire opening van ons nieuwe pand. Deze wordt verricht door Manuel Terroba, Directeur MINI Europa. Als speciale gast tijdens deze avond zal Wethouder Ben Tap van de Gemeente Hoorn meer met ons delen over de sterke connectie tussen Dusseldorp en de regio.

Maandag 25 februari bent u daarom als exclusieve gast van harte welkom vanaf 19:30 uur. Om 20:00 uur zal de officiële opening plaatsvinden waarna de aansluitende borrel van start gaat!

Bent u erbij? Meld u dan aan via: www.dusseldorpmini.nl/invite

Met vriendelijke groet,

Dusseldorp MINI Hoorn
Frans Appel

Dusseldorp MINI Hoorn

De Compagnie 31
1689 AG Hoorn
Telefoon: 0229 – 28 21 00

 

Noord-Hollands Ondernemersdebat – Provinciale Statenverkiezingen 2019, 28 februari

Kan mijn bedrijf nog wel uitbreiden? Woningen naast de fabriek? Eindelijk woningbouw in het groen?! Kan Schiphol groeien? Gaan we ook investeren in het openbaar vervoer? Waar vind ik nieuw personeel? Energietransitie doen we samen?

Allemaal vragen op thema’s die mede bepaald worden door de provincie.

ÉN thema’s die ondernemers direct raken in hun ondernemerschap.

De Provinciale Statenverkiezingen van maart 2019 kunnen ruimte geven aan uw ondernemerschap.

Wij nodigen u als bestuurder van de Noord-Hollandse ondernemers- en brancheverenigingen uit om met de lijsttrekkers van VVD, CDA, PvdA, D66, GroenLinks, SP en de PVV in debat te gaan.

Voor wie: alle besturen van branches en ondernemersverenigingen in Noord-Holland en geïnteresseerde ondernemers. Stuur daarom deze uitnodiging s.v.p. door naar uw collega-bestuurders.

Programma

15.30 – inloop

16.00 – start debat

17.15 – start borrel/rondleiding

19.00 – einde

Aanmelden

U kunt zich HIER aanmelden.

Ondernemersdebat
DATUM 28 februari 2019
TIJD 15:30 – 19:00 uur
LOCATIE 3D Makers Zone, Oudeweg 91-95, 2031 CC  HAARLEM

Bijeenkomst BWN, 12 maart

Op dinsdag 12 maart a.s. organiseert Businessclub SEW in samenwerking met de Bedrijvengroep Wognum Nibbixwoud een netwerkavond in De Dres te Nibbixwoud. Speciale gast deze avond is oud-wielrenner Gert Jakobs. Jakobs werd gezien als superknecht. Hij trok jarenlang de sprint aan voor ploeggenoot Jean-Paul van Poppel, en is nu vaste tafelgast bij het RTL programma Tour du Jour.  Klik hier voor de uitnodiging.

Locatie:
De Dres
Lange Dres 1
1688 BE Nibbixwoud 

Het programma is als volgt:

19.00 uur Inloop met koffie en koek
19.30 uur Welkom door de voorzitter van de BWN
19.45 uur Ambities SEW voetbal door voorzitter SEW
20.15 uur Korte pauze
20.30 uur Gert Jakobs
21.45 uur Netwerkborrel met hapje
23.00 uur Einde van de avond

Het wordt een leuke avond vol humor waarbij u tevens de mogelijkheid krijgt kennis te maken met andere lokale ondernemers. Aanmelden kan via deze link.

Graag tot 12 maart.

Met vriendelijke groet,
Ramon Stoffer
Voorzitter

 

 

MBG Ondernemerscafé bij SAMCITY, 28 februari

Tijdens het eerste MBG Ondernemerscafé in 2019 gaan we
op bedrijfsbezoek in Hoorn bij 2 ondernemers uit Medemblik

 
Donderdag 28 februari 2019

Vanwege de afstand heeft het bestuur gemeend een bus in te zetten voor het vervoer.
Graag vernemen wij bij opgave of je hiervan gebruik wil maken.

KLIK HIER voor meer informatie en aanmelden op onze website.

Het bestuur van de MBG en Jitty en John van SAMCITY hopen veel ondernemers uit de gemeente Medemblik te zien tijdens dit speciale ondernemerscafé!
Geïnteresseerde leden van de Medemblikker Bedrijven Groep zijn van harte welkom! Ook is het voor de bestaande leden mogelijk om een introducé mee te nemen.

Het Bestuur

OVW Café met Niels Deen

‘Wij helpen hoogopgeleide mensen die vastlopen in hun werk’

Vastlopen in je werk. Een groot maatschappelijk probleem dat zowel werkgevers als werknemers raakt. Een probleem dat zowel voorkomen als opgelost kan worden. Ervaren trainer Niels Deen uit Wervershoof en zijn compagnon Johan Burghouts helpen deze mensen. Tijdens het OVW Café op 21 februari delen zij en enkele deelnemers hun eigen verhaal over vastlopen en hun ervaringen hiermee.

We kennen allemaal wel iemand die vastloopt op het werk, het even rustig aan moet doen of zelfs helemaal moet stoppen omdat het niet meer gaat. Mensen met een burn-out zijn een groot maatschappelijk probleem en een enorme kostenpost geworden . In veel gevallen worden deze kosten ook nog eens verhaald op de ondernemers en werkgevers van Nederland.

Oorzaken en oplossingen

Paradoxaal genoeg ligt de oorsprong van problemen op het werk, vaak in de privésfeer. De werkgever is daar meestal nooit bij betrokken geweest. In de rode draad van het eigen levensverhaal liggen alle redenen én oplossingen verborgen. Niels Deen en zijn compagnon Johan Burghouts bevrijden de vastlopers op basis van hun levensverhaal. Dit doen zij met een unieke 4-daagse maatwerktraining: Het verhaal van mijn leven!

Maak op 21 februari kennis met de trainers én de ervaringen van enkele deelnemers uit de regio.

Presentatie en netwerken
Het OVW Café start om 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Bent u geen lid van de ondernemersvereniging, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken. Naast de presentatie is er volop ruimte voor vrij netwerken en kunt u genieten van het buffet. Graag tot ziens!

Meer informatie.