Corona test via HetHuisartslab

Via U-Diagnostics/ HetHuisartslab is het mogelijk om testen door medisch opgeleide personen te laten doen. Dit vindt plaats op een externe locatie. De testen kunnen op basis van Symptomatisch (wel klachten) en Asymptomatisch (geen klachten) zijn. Dit biedt hierdoor een alternatief voor de GGD Teststraten.

PCR Symptomatisch testen
Bij U-Diagnostics/ HetHuisartslab mogelijk onder verwijzing door (huis)artsen, test-afname bij een van de afname-locaties van HetHuisartslab of op eigen aanmelding bij GGD’s. Kosten komen voor rekening van het OGZ.

Asymptomatisch – Pooling 2 tot 5 personen* – prijs per persoon € 60,00
Voor personen mogelijk in contact geweest met COVID-19 besmet persoon
• Keel/Neus swab of NaCl Gorgel/Mondspoel afname
• Afname bij een van de afname-locaties van HetHuisartslab (oa in Andijk)
of op locatie à € 10,00 p.p. extra, plus reiskosten € 0,65/km (min 15 pers.)

Asymptomatisch – Individueel € 100,00
• Keel/Neus swab of Gorgel/Mondspoel afname
• Afname bij een van de HHL afname-locaties (o.a. in Andijk)

Non-COVID-19-verklaring € 25,00

U-Diagnostics/ HetHuisartslab en Labor Dr. Wisplinghoff behandelen PCR-testen conform de prioriteits-aanwijzingen van het RKI (Robert Koch Instituut, de Duitse RIVM) en streven er naar de uitslagen van de COVID-19 testen de dag na de dag van afname beschikbaar te maken.

Bestellen

U koopt via onderstaande knop vouchers. Hierbij geldt een minimale afname van 25 stuks. De gekochte vouchers kunnen door uw personeel worden gebruikt op de pagina www.doedetest.nu om een afspraak in te plannen.

Bestel vouchers

Berend Botje werkt al via deze partij

Directeur Alien Alberts: “Wij hebben voor deze commerciële testen gekozen omdat een heel groot deel van onze medewerkers niet thuis kan werken. Elke dag dat wij ze niet kunnen inzetten kost ons geld maar nog veel belangrijker zorgt er voor dat de medewerker niet op de groep kan staan. Wat met zich mee brengt dat er inval moet komen, die heel schaars is en kinderen niet bij bekende medewerker op de groep kunnen zijn. Wij hebben er dus veel voor over om dit te verkopen.

Wij werken samen met het huisartslab. Zij hebben meerdere vestigingen in Amsterdam en een in Andijk. Onze medewerkers kunnen hierdoor bijna altijd dezelfde dag terecht voor een test en hebben vaak al de volgende dag de uitslag. Bij Huisartslab koop je (minimaal) 25 vouchers, deze unieke code geven we aan de medewerker die kan dan zelf de afspraak maken en getest worden.”

Deze testen worden afgenomen via Het Huisartslab, onderdeel van U-Diagnostics. Het testen gebeurt in het Duitse laboratorium Labor Dr. Wisplinghoff. Een partij waar ook de Rijksoverheid extra testcapaciteit heeft ingekocht.

 

Locatie Westfriesland: ANDIJK 
(Nieuwe locatie) Klamptweid 70 op parkeerterrein Sporthal De Klamp
Open: maandag t/m vrijdag: 09.00 – 13.00 uur

*Uitleg Pooling

Door mensen die géén klachten of verschijnselen van het virus hebben (men is asymptomatisch) groepsgewijs (ook wel poolen genoemd) te testen, doen we een aanzienlijk kleiner beroep op het schaarse testmateriaal. Zo kunnen o.a. medewerkers in grotere getale periodiek getest worden.

Het werkt als volgt: bij ieder persoon wordt het noodzakelijke testmateriaal middels een keel/neus swab of NaCl gorgel/ mondspoel methode afgenomen. Het afgenomen materiaal wordt samengebracht in een verzamel unit en getest. Is de pool negatief dan is iedere deelnemer in de verzameling negatief. Is een pool positief, dan wordt de groep geacht de quarantaineaanwijzingen in acht te nemen en per persoon een individuele test voorgeschreven om de daadwerkelijke bron te identificeren.