columns

Het Westfriese Ondernemersgala

Hans Huibers

Voorzitter Westfriese Bedrijvengroep
Bekijk mijn columns

Aanstaande donderdag, 8 februari, is weer het Westfriese Ondernemersgala in het Park in Hoorn. Voorafgaand vindt het grote diner bij van der Valk plaats. In dit programma ‘Westfriesland in bedrijf’ wordt hier al uitvoerig aandacht aan besteed. Toch sta ook ik in deze column bij het Gala stil. Ten eerste natuurlijk om u aan te sporen als u in de gelegenheid bent deze geweldige happening bij te wonen. Maar vooral ook om het grote belang van dit event te duiden. In korte tijd is het weer uitgegroeid tot het belangrijkste moment in het jaar, waarin het Westfriese bedrijfsleven zich van zijn beste kant laat zien. Een flitsend programma, een professionele organisatie, een geweldige uitstraling, tot de verbeelding sprekende prijswinnaars.

Dat is op de eerste plaats de verdienste van de organisatoren, die met nieuw elan invulling geven aan het geheel en van de onafhankelijke jury, die zeer contentieus te werk gaat. Maar het staat ook symbool voor Westfriesland en het ondernemersklimaat in de regio. We hebben wat te bieden en zijn ook steeds meer in staat én bereid om dat uit te dragen. Vaak spreken we over de natuurlijke bescheidenheid van de Westfries. Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Handen uit de mouwen, gewoon doen en er niet te veel over praten. Dat is op zich een goede eigenschap en het is zonder meer de kracht van de regio. Maar tegelijk zeggen we: we moeten het vaker laten horen. Laten zien dat we wat te bieden hebben: een veelzijdige economische bedrijvigheid, een harde werkersmentaliteit, veel innovatie in heel veel sectoren, grote kansen voor zich in de regio vestigende nieuwe bedrijven. Het is goed wonen, werken en leven in Westfriesland.

Het Ondernemersgala is een geweldig platform om dit uit te dragen. Binnen de regio aan elkaar, maar ook buiten de regio. Aan de bestuurders in de provincie en in Den Haag. Aan de vertegenwoordigers van de Metropoolregio Amsterdam. We hebben wat te bieden. We vragen geen hulp, maar steken een helpende hand uit. We kunnen een bijdrage leveren aan de oplossing van de groeiende problemen in de Randstad op het gebied van woningbouw, bereikbaarheid en toerisme. Als Westfriese Bedrijvengroep hebben we onszelf de opdracht gegeven om dit namens de regio overal uit te dragen. Daarom is het Westfriese Ondernemersgala zo’n belangrijk strategisch platform. Daarom hoop ik ook u aankomende donderdag in het Park te mogen begroeten om samen met ons dit feest van herkenning te vieren.

En maakt u zich geen zorgen: op vrijdagochtend steken we weer de handen uit de mouwen, gaan we weer keihard aan het werk!