Al meer dan 100 jaar sterk in Bouw en Ontwikkeling; Ooms bouwt door!

DOOR westfriesebedrijvengroep OP 30 november 2018

Al meer dan honderd jaar is Ooms Bouw & Ontwikkeling prominent aanwezig in Noord-Holland én ver daarbuiten. Ontelbaar veel projecten vormen de stille getuigen van de succesvolle producten en diensten van het familiebedrijf uit Scharwoude. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving deze week in het NHD staat de naam Ooms in haar volle kracht! Ooms Bouw & Ontwikkeling is en blijft de oorspronkelijke familieonderneming die in 1913 werd opgericht. Als aannemer en projectontwikkelaar bouwt Ooms door!

Ooms Bouw & Ontwikkeling B.V. kent een rijke historie die teruggaat tot 30 maart 1913. Het bedrijf vond haar oorsprong als metselbedrijf in Avenhorn en werd opgericht door Jan Ooms Pzn. Het maakte naam en faam met de bouw van boerderijen, het opknappen van woningen en het renoveren van bruggetjes en paden. Deze laatste activiteit groeide verder uit tot een specialisatie in de wegenbouw en floreerde jarenlang als gevolg van talloze productinnovaties. Op 1 januari 2012 verkocht Ooms Bouw & Ontwikkeling al haar infra dochterondernemingen aan Strukton Civiel. ‘Hiermee is ons familiebedrijf weer enigszins terug bij haar “roots” uit 1913. Tegenwoordig werken wij met ons team voornamelijk aan procesinnovatie. Wij zijn daarmee puur een coördinerend hoofdaannemer, met projectontwikkeling in eigen huis’, vertelt directeur Piet-Jan Ooms die de vierde generatie binnen de onderneming is.

Wensen, Willen, Weten, Waarmaken!
Onder het motto ‘Wensen, Willen, Weten, Waarmaken!’ ontwikkelt Ooms Ontwikkeling risicodragend projecten. Zowel zelfstandig als in samenwerkingsverbanden. Dit kunnen gebiedsontwikkelingen zijn, maar ook woning- of utiliteitsbouwprojecten. Piet-Jan: ‘Daarnaast creëren wij oplossingen voor vragen uit de markt. Duurzame woningen, speciale woonvormen en zeer kostenefficiënte rijwoningen en tweekappers met toch een rijke uitstraling, zijn enkele voorbeelden. Iedere klant krijgt vanzelfsprekend altijd kwaliteit en waar mogelijk een stem in de architectuur.’ Ooms Bouw & Ontwikkeling blijft zichzelf en de wereld in de gebouwde omgeving bovendien vernieuwen met jonge, frisse ideeën en innovatieve processen. ‘Deze komen tot uiting in onze woning- en utiliteitsprojecten. Te denken valt aan mede-opdrachtgeverschap en energiezuinige woningen welke zeer luchtdicht worden gebouwd in combinatie met slimme regeltechnieken. Ook het bouwen van woningen met prefab betoncasco’s om de bouwtijd te versnellen en meer geconditioneerd te laten plaatsvinden, spreken sterk tot de verbeelding. Hiermee tonen wij eens te meer aan dat onze familienaam en -bedrijf in hun volle glorie staan. Inderdaad: Ooms bouwt door!’

0 reacties

Laat een reactie achter

Wilt u meedoen met de discussie? U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *