agenda

Vecht mee met Swim to Fight Cancer

Samen vechten tegen kanker
De organisatie bestaat uit een lokaal projectteam met de ondernemers Sha-ied Ahmadali, Mark Vijn, Xander Müller en Rob Bennis. In samenwerking met de stadscommunity Voor een mooie stad zoeken zij zoveel mogelijk de samenwerking met de stad op. “In totaal krijgen in Nederland meer dan 100.000 mensen per jaar kanker. Dit zijn er 11 per uur. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer’ willen wij zoveel mogelijk inwoners inspireren om samen de strijd tegen kanker aan te gaan.” In 2017 hebben we in Hoorn €100.000 opgehaald! Dit lukt alleen wanneer grote getale inwoners en ondernemers een steentje bijdragen. Meld je aan als deelnemer, sponsor of help mee met het organiseren van het event. Iedereen kan bijdragen aan dit fantastische event. Inschrijven en meehelpen kan via https://swimtofightcancer.nl/hoorn of neem contact op met het kernteam via info@hoorn.swimtofightcancer.nl

Nieuwe route
Dit jaar is er gekozen voor een nieuwe route die volledig in de prachtige binnenhavens van Hoorn ligt. De zwemmers hoeven niet meer het open water in. Deelnemers kunnen kiezen tussen een afstand van 1 of 2 km. Voor kinderen vanaf 10 jaar is er een speciale Kids Swim van 500 meter. De start en finish bevinden zich centraal rond het evenemententerrein van de Hoornse Waterweek op het Baatland. Hier vindt ook een culinaire markt plaats en is het goed toeven voor zowel de deelnemer als toeschouwer.

Hoorn trapt af
Dit jaar wordt er door een recordaantal van 14 steden een Swim to Fight Cancer georganiseerd. Een mooie rij met steden als Den Haag, Den Bosch en Maastricht. Aan Hoorn de eer om dit jaar als eerste stad van Nederland de aftrap te geven. Doe mee, help mee en kom kijken op zondag 14 juli.