agenda

RecreActief Westfriesland 2019 – Thema: Biodiversiteit in Westfriesland

Het Recreatieschap Westfriesland nodigt u van harte uit voor het komende RecreActief Westfriesland. Hieronder vindt u het definitieve programma voor die ochtend.

Zoals ieder jaar belicht het Recreatieschap tijdens een informele en actieve ochtend een of meer onderdelen van de opgaven die er liggen vanuit het Natuur- en Recreatieplan. Dit jaar is het thema biodiversiteit en speelt RecreActief Westfriesland zich af op en rond ons mooie recreatiegebied Egboetswater bij Oostwoud.

Aandacht voor biodiversiteit
Biodiversiteit, een onderwerp dat tegenwoordig niet meer uit het nieuws is weg te denken. Biodiversiteit is ook een van de doelstellingen uit het Natuur- en Recreatieplan Westfriesland. Hoe is biodiversiteit in te passen in onze bedrijfsvoering, wat doen we als Recreatieschap wel of niet? En hoe kan uw gemeente of organisatie er mee om gaan? TV-boswachter Arjan Postma gaat er boeiend over vertellen in Cultureel Centrum Pancratius.

Met de boswachters op stap
Samen met Arjan en onze collega’s maken we daarna een wandeltocht door het Egboetswater om natuur, beheer en biodiversiteit ‘in de praktijk’ te bekijken. Onderweg komen we ook de schaapskudde van Marijke Dirkson tegen die sinds vorig jaar in het Egboetswater is ingezet. Wat doet een schaapskudde voor de biodiversiteit?

Kortom, RecreActief Westfriesland is de moeite meer dan waard!

Start- en eindpunt Cultureel Centrum Pancratius (Pancratiuskerk), Oosterblokker 98, 1696 BK Oosterblokker
08.00 – 08.45 uur Inloop ontbijt
Vanaf 08.45 uur:
 Welkom door voorzitter Nico Slagter
 Toelichting programma door directeur Karel Schoenaker
 Presentatie door schaapherder Marijke Dirkson en boswachter Arjan Postma
 Instappen in de bus en naar het ‘Egboetje’ in het Egboetswater
 Wandeling door het Egboetswater met de boswachters (ongeveer 1,5 uur)
12.15 uur: In de bus, afsluiting programma en terug naar Oosterblokker
12.30 uur: Aankomst Oosterblokker en einde RecreActief Westfriesland

Aandachtspunten
Er is voldoende parkeergelegenheid bij de kerk.
Wilt u ons voor 21 juni laten weten of u dieetwensen heeft? En hoe de weersomstandigheden ook uitpakken: de wandeling gaat door! Houdt u hier dus rekening mee qua schoeisel en kleding. Mocht u slecht ter been zijn of niet in de gelegenheid om mee te kunnen lopen, wilt u ons dat voor 21 juni laten weten?

Bent u er ook bij?
Graag horen wij voor 21 juni of u aanwezig bent. U kunt zich aanmelden via info@recreatieschapwestfriesland.nl. Als u dit al heeft gedaan zien wij ook u graag op 28 juni!