agenda

Ondernemersmiddag IRONMAN Multisportfestival 2019-2022

Beste ondernemer van Westfriesland,

De komende 4 jaar is de regio Westfriesland gastheer van de wereldberoemde triatlon wedstrijden van IRONMAN. De organisatie van IRONMAN Multisportfestival is in handen het evenementenbureau Extra Leisure, als licentiehouder van IRONMAN Nederland in samenwerking met de Stichting Westfriesland Events. Het Multisport Festival Westfriesland in 2019 vindt in het eerste weekeinde van juli plaats.

Programma

Vrijdag 5 juli
21.00 – 22.00: IRONMAN NightRun 5 km door historisch centrum Hoorn

Zaterdag 6 juli
10.00 – 13.30: IRONKIDS voor de jeugd t/m 14 jaar op de Westerdijk in Hoorn

19.00: IRONMAN 4:18:4 op buitenterrein Schouwburg in Hoorn.
Sprintversie: 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en vier kilometer hardlopen. Parcours loopt door de gemeente Hoorn en Drechterland. Jeugd vanaf 14 kan hieraan meedoen.

19.00 – 21.30: Finish party op de Roode Steen in Hoorn

Zondag 7 juli
13.00: IRONMAN 5i50 op buitenterrein Schouwburg in Hoorn.
Olympische afstand van 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Parcours loopt door de gemeente Hoorn en Drechterland.

13.00 – 18.00: Finish party op de Roode Steen in Hoorn

Samen met collega’s meedoen? Voor de sprint en olympische afstand kun je ook als Relay Team inschrijven. Wij verwachten dit gehele weekend 2000 atleten aan de start. Wat goed is om te weten dat iedere atleet gemiddeld 1 à 2 supporters met zich mee brengt.

In Westfriesland komt er in 2020 een halve afstand bij, de zogenoemde IRONMAN 70.3 met een afstand van 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer hardlopen. Het parcours gaat door heel Westfriesland.

De zeven Westfriese gemeenten en de provincie Noord-Holland steunen het evenement van harte. ‘Dit is geweldig nieuws voor de regio’, zegt wethouder Ben Tap van Hoorn. ‘IRONMAN is een sterk merk en levert veel publiciteit op. Daarnaast is het evenement goed voor de ondernemers in de regio. Ook moedigt de IRONMAN sporten in brede zin aan. Het past dan ook prima in de stimulering van de breedtesport die de Westfriese gemeenten voor ogen hebben. Jeugd, amateurs en professionals komen in deze opzet ook aan hun trekken

Een feestweekend vol sport organiseer je niet alleen. Wij als organisator van IRONMAN Multisportfestival Westfriesland vinden een verbinding met lokale ondernemers van de 7 Westfriese gemeenten van cruciaal belang voor het slagen van het evenement. Naast een geweldig festivalweekend ontkomen we helaas ook niet aan enkele maatregelen op bijvoorbeeld gebied van verkeer.

Meer weten over dit sportspektakel en welke maatregelen er worden getroffen?
IRONMAN Nederland geeft u graag een kijkje achter de schermen van het organiseren van een IRONMAN triatlonweekend en nodigt u van harte uit voor de ondernemersmiddag.

Ondernemersmiddag IRONMAN Multisportfestival 2019-2022

13 juni 2019 van 16:00 – 17.30 uur

Van der Valk Hoorn

Opgeven kan bij Brenda Roet, secretaris van Stichting Westfriesland Events via brenda@westfriesland-events.nl.

Volg ook: https://www.facebook.com/IRONMANNED/
Meer info en inschrijven: www.ironman.com/multisportwestfriesland

Met sportieve groet,

IRONMAN Nederland en Stichting Westfriesland Events