agenda

Kick-off GO!-NH Accelerator, Growth & Scale – Online event over het versnellen van innovatie

* Voor en door ondernemers uit Noord-Holland *

Op 26 november van 15.30 tot 17.00 uur – vindt de feestelijke online kick-off van het vernieuwde GO!-NH programma plaats, live vanuit de H20 Rabo Esports Campus in Purmerend. Noord-Hollandse ondernemers vertellen over de uitdagingen waar zij tegenaan liepen tijdens het innoveren met hun bedrijf. Waar zagen zij kansen? Hoe werd er omgegaan met tegenslagen en wat zijn hun ervaringen met de huidige crisis?

We trappen het event af met een vraaggesprek met Zita Pels (gedeputeerde Circulaire Economie provincie Noord-Holland) over ondernemen, duurzame innovaties, online only en het blijvende belang van versnellingsprogramma’s. Na deze inspirerende introductie gaan we de diepte in en vinden er gesprekken plaats met Noord-Hollandse ondernemers en experts. De sprekers (oa. Zita Pels, team GO!-NH (André Knol en Thijs Pennink) en veel ondernemers (oa. Digi Surfer, Donny Craves en BeterBoeken) nemen live deel aan de discussie.

Klik hier voor meer informatie over Go!-NH

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

Startups en innoveren: welke begeleiding is gewenst bij het opstarten van een bedrijf met een innovatie? Welke opties tot financiering zijn er en hoe krijg je als bedrijf toegang tot dat kapitaal? Hoe zorg je voor klanten en hoe kun je gebruik maken van de huidige crisis (‘Hacking the Crisis’)? We maken kennis met Joost Kaan Wagenaar van Digi Surfer, Haico Halbesma van Blue Heart en Niels Meijssen van BeterBoeken, die mede dankzij de crisis hun innovatie goed op de markt konden brengen.
 
Groeien en opschalen:
hoe zorg je ervoor dat jouw onderneming klaar is om de volgende stap te zetten en daadwerkelijk de groei aan te kunnen? Is het nodig om hiervoor een organisatieverandering door te voeren? Heeft jouw bedrijf de juiste focus om te kunnen gaan opschalen? Rob van Erven van Donny Craves vertelt over het besluit om te switchen van horeca naar supermarkt, en hoe dit voor hem de markt opende.

Groot MKB: hoe organiseer je innovatie eigenlijk? Wat voor organisatiestructuur dien je daarvoor te hebben? En hoe integreer je hoogtechnologische uitdagingen binnen je huidige systeem? Wouter van Gerwen van het bedrijf Bilfinger Tebodin vertelt je graag alles over hun eigen ervaringen. Daarna komt Dennis Nanne van Open Waste – onderdeel van GP Groot – vertellen over hun “kleine bedrijf binnen hun grote bedrijf”.

Breakout sessies
De tweede helft van het evenement kan er tijdens verschillende breakout sessies dieper worden ingegaan op vraagstukken die momenteel bij veel ondernemers spelen. De breakouts zijn zo ingericht dat jij deel kunt nemen in de sessie die het beste aansluit bij de fase waarin jouw onderneming zich bevindt. Tevens introduceren wij onze GO!-NH Accelerator, GO!-NH Growth, GO!-NH Scale en de GO!-NH Academy en adviseren wij jou als ondernemer welk programma het best passend zou zijn voor jouw bedrijf. Tevens is er natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen over actualiteiten die bij jou spelen.

Breakout 1: GO!-NH Accelerator
Informatie over het validatieprogramma voor MKB-ers en startups met beginnende marktverkenning voor hun duurzame innovatie. Je kunt hier vragen stellen aan de organisatoren van GO!-NH en oud-deelnemer Digi Surfer vertelt over hoe zij het programma hebben ervaren.
 
Breakout 2: GO!-NH Growth en Scale

Ben je als MKB-er of scale-up op zoek naar omzet of nieuwe markten? Dan kun je hier alle vragen stellen over deelname aan het Growth of Scale programma. De organisatie en oud-deelnemers Instock en Donny Craves zitten klaar om al jouw vragen te beantwoorden.
 
Breakout 3: Toegang tot kapitaal (PIM, financieringstafel en andere vormen van financiering)

Kapitaal ophalen voor je innovatie moeilijk? Ja, maar er zijn mogelijkheden binnen zowel de instrumenten van de provincie Noord-Holland als regulier kapitaal. In deze breakout meer informatie over wat Programma Investeringsgereed MKB (PIM) kan bieden, crowdfunding campagnes en wat de ervaringen zijn van ondernemers van financieringstafels en hoe jij daar als bedrijf aan kunt deelnemen.

Breakout 4: Challenges
Naast de missie vanuit de provincie zijn ook regio’s en industrieën op zoek naar goede innovaties. GO!-NH organiseert voor hen challenges om in contact te komen met goede oplossingen. Zo zoekt Techport duurzame innovaties voor de maakindustrie en is de H20 Rabo Esports Campus op zoek naar het beste tech-talent op het gebied van duurzame innovaties. Maak kennis met de Challenges van GO!-NH!
 
Breakout 5: Hacking the Crisis

Veel GO!-NH deelnemers hebben tijdens de crisis kunnen instappen op nieuwe wensen. Zo is BeterBoeken bijvoorbeeld júíst gestart tijdens de crisis door goed te luisteren naar geluiden uit de markt. In deze breakout vertellen zij hoe de crisis hun bedrijf heeft versneld.
 
Breakout 6: Agrifood/Korte ketens

Specifieke opgaven liggen er voor de verduurzaming van de landbouw. Oud GO!-NH deelnemers Matthijs Post (ProeVkantoor) en René van der Aarde (Firma Van der Aarde) vertellen wat het programma voor hen heeft betekend en welke stappen er zijn gemaakt in het aanjagen van de korte keten in lokaal voedsel.

Breakout 7+8: Doorbraak technologieën
Doorbraak innovaties hebben vaak een hoogtechnologische component. Oud-deelnemer Bilfinger Tebodin heeft een manier bedacht om fabrieken modulair te ontwikkelen. Als wereldwijd ingenieursbureau is deze ontwikkeling voor hen van strategisch belang.
Voor grote MKB ondernemingen is innovatie niet eenvoudig. Om vanuit bestaande processen, diensten en producten naar duurzame innovatie te gaan, moet een onderneming verder internationaal opschalen, een nieuwe markt betreden? Deze deelnemers hebben dit gedaan, met vallen en opstaan. GO!-NH heeft hen hierin begeleid. Een aantal ondernemers vertelt hun verhaal en hoe dit proces versneld kan worden met behulp van GO!-NH.

KLIK HIER om je aan te melden voor de Kick-Off en Breakout sessie