agenda

Kenniswebinar: Regelgeving corona en personeelsmanagement

Hoe vul je je verantwoordelijkheid voor je medewerkers in nu je bedrijf geraakt wordt door de coronacrisis? Als je een beroep doet op het tweede noodpakket NOW krijg je met aanvullende voorwaarden van de overheid te maken. Je mag sinds kort medewerkers ontslaan, maar geen ondernemer doet dat graag. Zijn er andere mogelijkheden om de continuïteit van je bedrijf te waarborgen? En als het niet anders kan, hoe werkt dan de nieuwe korting bij ontslag? Deze en andere praktische vragen over personeelsmanagement in crisistijd komen aan bod. Jeroen Veerman, eigenaar van H&S Adviesgroep en Marco Veenstra, adviseur juridische zaken AWVN, zijn specialisten in HR-zaken en zullen alle vragen beantwoorden. Zij gaan ook in op het sociale aspect van digitaal samenwerken. Onder meer het aansturen van thuiswerkteams en het straks opstarten van je organisatie met mensen die elkaar ‘ontwend’ zijn, worden besproken. Lucas van Wees zal het gesprek modereren.

Nu we in de volgende fase van de crisis zijn gekomen ontstaan er nieuwe vragen. In de context van de pandemie dienen we daarvoor nieuwe antwoorden te bedenken.

Tijdens het Webinar zullen de sprekers de meest urgente ontwikkelingen en vragen bespreken:

  • Regelgeving NOW 2. Belangrijk onderdeel van het steunpakket is een tweede versie van de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW 2). Hiervoor wordt 9,6 miljard euro beschikbaar gesteld. O.a. zal worden besproken hoe de nieuwe korting bij ontslag gaat werken. En welke andere wijzigingen er zijn ten opzichte van NOW 1.

Vraagstukken over het sociale aspect van (digitaal) samenwerken: Hoe stuur je een thuiswerkteam aan? Hoe hou je een team bij elkaar? Hoe blijf je op de hoogte wat er speelt? Welke zaken kunnen misgaan? Hoe start je straks weer op en mensen elkaar ‘ontwend’ zijn? Hoe heeft uw organisatie dat vormgegeven? Wat werkt er? Wat is lastig? Hoe kunnen we elkaar helpen? Klik hier voor het programma.

Mocht je als ondernemer ook vragen hebben aan onze sprekers, mail het ons dan uiterlijk 29 juni naar metropoolamsterdam@vno-ncwwest.nl

Aanmelden
Meld je nu HIER aan. Een dag van te voren ontvang je de aanmeldlink.

Wij zien je graag op 30 juni om 16.00 uur.

Hartelijke groet,

Rosalie Kambong
Regiomanager Metropool Amsterdam & Noordwest-Holland