agenda

Je bedrijf versterken met groen investeringen

METROPOOL AMSTERDAM: HOE DUURZAAM IS JOUW BEDRIJF?
Zie je als ondernemer het klimaatvraagstuk als een bedreiging? Ben je bang voor hogere lasten, voor een hogere CO2 – prijs bijvoorbeeld of voor de investeringen die nodig zijn om je bedrijfspand energieneutraal te maken? Henk Markerink (Johan Cruijff Arena), Otto Raspe (Rabobank), Dick Singerling (Bouwbedrijf Derksen & Singerling) en Spencer Schols (Circ Energy) laten op 21 januari zien dat die angst helemaal niet nodig is. Sterker nog, zij zullen uitleggen hoe je met duurzame investeringen flink op kosten kan besparen én je concurrentiepositie kunt verbeteren. Dat hebben zij in hun eigen bedrijf met succes gedaan.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in de Johan Cruijff ArenA.
Al sinds 2015 is dit stadion CO2-neutraal. Inmiddels heeft de ArenA een superbatterij, gemaakt van afgedankte accu’s van elektrische auto’s. Deze batterij slaat energie op uit zonnepanelen, waarmee 7200 vierkante meter van de Arena bedekt is. Dit concept is slechts één voorbeeld van hoe het stadion dient als living lab voor innovatieve en duurzame oplossingen. Henk Markerink, CEO zal uitleg geven over de belangrijkste pijlers Quality, Sustainability, Innovation & Center of Society van de Johan Cruijff ArenA. We bevelen de rondleiding voorafgaande aan de bijeenkomst dan ook van harte aan. Nog niet overtuigd? Kijk naar de video, waarin Henk Markerink het een en ander toelicht (1.43 min.).

Otto Raspe, hoofd Raboresearch Nederland Regio’s en Thema’s. Zijn werk legt zich o.a. toe op trends en ontwikkelingen in de kenniseconomie, innovatie en ondernemerschap. Hij weet als geen ander dat groene innovaties nodig zijn om ook in de toekomst een sterke concurrentiepositie te hebben.

Dick Singerling, bouwondernemer; directeur van Bouwbedrijf Derksen & Singerling uit Amsterdam, regiobestuurslid, bouwkundige en bestuursvoorzitter van het Hoger technisch Instituut. Hij laat u zien hoe bedrijfspanden en zelfs rijksmonumenten goed en volledig verduurzaamd kunnen worden.

Spencer Schols, directielid van CIRC. Dit bedrijf heeft een zeer duurzaam circulair product ontwikkeld, de CIRC BioDigester. Een revolutionair compact product dat lokaal organisch afval direct omzet in energie en hoogwaardige plantvoeding.

Samen met Rabobank en Bouwend Nederland nodigen wij u uit om deze inspirerende bijeenkomst bij te wonen.

Meld u nu aan via metropoolamsterdam@vno-ncwwest.nl en geef ook aan of u aan de rondleiding wilt deelnemen. Deze start exact om 15:30!

Wij wensen u alvast hele fijne feestdagen en een succesvol, ondernemend 2020 toe én graag tot 21 januari!

PROGRAMMA
15:30 uur Start rondleiding, mits u zich vooraf heeft opgegeven
16:00 uur Inloop
16:30 uur Welkom moderator Petra Tiel
16:40 uur Henk Markerink (CEO Johan Cruijff ArenA)
17:00 uur Otto Raspe (Hoofd Rabobankresearch)
17:20 uur Dirk Singerling (directeur Derksen & Singerling, bestuurslid Bouwend NL regio Noord)
17:35 uur Spencer Schols (directielid Circ Energy)
17:50 uur Afsluiting door moderator
18:00 uur Netwerkborrel