agenda

Hoe het terugdringen van voedselverspilling rendement oplevert

Gezien de huidige situatie in de horecasector, waar de marges al klein zijn, biedt het terugdringen van voedselverspilling extra kansen voor de ondernemer.

Meer dan 170 horecaondernemers namen in 2019 de uitdaging aan om aan de slag te gaan met hun food waste. Gemiddeld hebben zij 21% minder voedsel verspild. Gezamenlijk is dat een besparing van 75.240 kg. voedsel, ofwel € 757.775,- en 150.480 kg CO2 op jaarbasis. Topchef Estée Strooker is ambassadeur van De Food Waste Challenge van Rabobank, maar vooral warm voorstander van het koken met “left overs”. Met ingrediënten die je toch al in de koelkast hebt staan bereid zij in een handomdraai een sterrenmaaltijd. Hoe? Dat laat ze zien in deze live stream. Samen met Jos Klerkx, sectorspecialist Horeca, gaat ze daarnaast in gesprek over het terugdringen van voedselverspilling en wat de voordelen zijn voor het rendement van je horecaonderneming en voor het milieu.

Food Waste Challenge
De Food Waste Challenge is een bewezen succesvol programma, dat vanaf 1 oktober volledig online aangeboden wordt via vijf masterclasses en twee meetmomenten. Op basis van een aantal selectiecriteria ontvangen horecaondernemers, die klant zijn bij Rabobank, een persoonlijke uitnodiging om deel te nemen aan de Food Waste Challenge. Zij kunnen op ieder gewenst moment gedurende het komende jaar instappen.

Bekijk de livestream