agenda

H2 Kenniscafé: bedrijventerreinen, de energiehubs van de toekomst

Programma

Tijdens dit H2 kenniscafé gaan we in gesprek over de verduurzaming van bedrijventerreinen in een tijd waarin bedrijven worden geteisterd door de netcongestie. Welke kansen zijn er om in een situatie van schaarste op het elektriciteitsnet toch te verduurzamen? Hoe wordt hier uitvoering aan gegeven in Noord-Holland Noord? En welke rol kan waterstof vervullen bij de verduurzaming van bedrijventerreinen?

Programma
16.50 – 17.00 uur – Inloop
17.00 – 18.00 uur – Inhoudelijk programma
– Robin Bäcker (Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord).
Over het werkprogramma bedrijventerreinen, energiehubs van de toekomst
– Stella Smits (Taskforce Energie-Infrastructuur).
Over de rol van de ‘fikser’ en de praktijkervaringen bij het verduurzamen van bedrijven in een netcongestiegebied.
– René Ammerlaan (Firan).
Over de mogelijke rol van waterstof bij de verduurzaming van bedrijventerreinen en het voorziene waterstofdistributienet in het Amsterdamse havengebied
18.00 – 19.00 uur – vragenronde en netwerkborrel

Locatie
Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (in Gebouw C van Inholland Alkmaar)
Bergerweg 200
1817MN Alkmaar

Bereikbaarheid
Parkeren is mogelijk op het terrein van Hogeschool Inholland Alkmaar of bij het nabij gelegen P&R Bergermeer (parkeerterrein aan de westkant van Alkmaar tegenover het Rabobank kantoor). De ingang van Gebouw C bevindt zich direct aan de rechterkant wanneer u het Inholland-terrein oprijdt. Ook is ons kantoor goed bereikbaar met OV vanaf station Alkmaar.

WaterstofNHN Community
Het H2 Kenniscafé is onderdeel van de WaterstofNHN Community. Wil je meer weten over het WaterstofNHN platform en de community? Neem een kijkje op de website.