agenda

Factfulness

Het aantal mensen in extreme armoede is gisteren met 137,000 gedaald!

Dit had vandaag de leidende krantenkop kunnen zijn. Sterker nog: het had de afgelopen 25 jaar iedere dag de krantenkop kunnen zijn. Maar ja, dit soort positieve lange termijnontwikkelingen halen het nieuws nou eenmaal niet.  Bron: Max Roser – Our world in data

Onze gastspreker is Peter ten Wolde. Hij is spreker over factfulness. Waar gaat het eigenlijk over, factfulness? “Factfulness: de stress-reducerende gewoonte om alleen meningen te hebben waarvoor je sterk onderbouwende feiten hebt”. Factfulness is een praktische methode voor kritisch denken en helpt een positieve mindset voor de organisatie van de toekomst te ontwikkelen.

Peter neemt ons op zijn eigen wijze mee in dit thema. Een thema wat theorie met praktijk doet verbinden en verbeelden.

Hoe mooi is het om dit te doen op een locatie waar kennis en feiten dagelijkse kost zijn. Wij zijn te gast op een prachtige en indrukwekkende locatie. De Metrology Tower daar waar toonaangevende innovatieve organisaties op het gebied van metrologie gehuisvest zijn. Een van de organisaties die onderdak vindt is VSL. VSL is het Nationaal Metrologisch Instituut van Nederland. Zij is internationaal een toonaangevend kennisinstituut op het gebied van metrologie. Naast het beheer en de ontwikkeling van de nationale primaire meetstandaarden, leveren de experts van VSL diensten op maat en kalibreren meetmiddelen in opdracht van hun klanten.

Een andere speler in de wereld van de metrologie is NMi Certin, het Nederlands Meetinstituut. NMi is een onafhankelijke specialist voor testen, certificeren en trainen op het gebied van metrologie. Enkele gebieden waarop NMi test, zijn energiemeters, uitstoot, weegschalen en politiemeetmiddelen. Fabrikanten en eindgebruikers kunnen rekenen op wereldwijde erkenning van NMi-meetrapporten en meetcertificaten.

Programma klik hier voor het complete programma
15.30 
Ontvangst
16.00 
Opening voorzitter VNO-NCW Delft, Joris Kleinveld
16.10 
Peter ten Wolde, spreker & sparringpartner
16.45 
Marc Pieksma (Scientific Program Manager, VSL) en Fabienne van Booma (Directeur NMi Certin)
17.00 
Rondleiding 1 
17.20 
Rondleiding 2 
18.00
Afsluiting programma

Parkeren
Bij het pand en in de omgeving is het toegestaan om te parkeren.