agenda

Agriport A7, daar krijg je energie van!

Namens VNO-NCW Noordwest-Holland en onze partner Agriport A7 nodigen wij jou van harte uit voor de bijeenkomst Agriport A7, daar krijg je energie van!

Wil jij alles te weten komen over energie, glastuinbouw en datacenters? Rij dan met ons mee in de bustour, waarbij we o.a. de datacenters van Microsoft en Google zullen zien.

 

Jack Kranenburg, commercieel directeur van Agriport A7, zal onderweg alles vertellen over het uitgestrekte terrein, de bedrijven en de werkgelegenheid. Een gebied voor grootschalige glastuinbouw, agrologistieke bedrijvigheid en hyperscale datacenters tussen Hoorn en de Afsluitdijk.

Daarna zal Robert Kielstra, directeur van ECW (Energie Combinatie Wieringermeer) Netwerk BV, vertellen over de kerntaken van ECW. Een collectief energiebedrijf met glastuinders als eigenaren, en netbeheerder voor gas, elektra en warmte productie en transport. ECW is koploper in Nederland en houdt zich ook nog bezig met o.a. de ontwikkeling van een zonnepark op water, een glasvezelnet en nieuwe geothermie bronnen.

Heb jij al gecheckt of jouw bedrijf onder de nieuwe Informatieplicht Energiebesparing valt? Verbruikt jouw bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas(equivalent)? Voor 1 juli moet je dan in het eLoket van RVO aangeven welke energiebesparende maatregelen je hebt uitgevoerd. Martin Kloet, senior projectleider bij VNO-NCW-MKB Nederland, zal je in zijn presentatie meenemen in alles wat je moet weten, antwoorden geven op je vragen en uitzonderingen benoemen.

Tot slot zal Stijn Grove, directeur van Dutch Data Center Association, een overview geven van de datacentersector, haar impact op onze samenleving

en de belangen die hij namens deze branche behartigt. Een actueel verhaal voor ondernemers in Noord-Holland met Microsoft en Google op het Agriport A7 terrein.

Tijdens en na de bijeenkomst is er ruime mogelijkheid om te netwerken. Voor wie wil is het mogelijk om aansluitend een tafeltje te reserveren in restaurant Baaz voor een eenvoudige maaltijd. Graag vooraf aanmelden via noordwest-holland@vno-ncwwest.nl

Programma: klik hier
Aanmelden: klik hier