Breedband

De toekomst is hier en hij is digitaal

Niemand kon bedenken hoe de wereld zou veranderen door internet. Mensen kunnen overal vandaan werken, winkelen en communiceren. Zo schrijf ik dit vanuit Haarlem en stuur ik het elektronisch naar Hoorn maar dat vinden we inmiddels niet meer bijzonder. Wat wel bijzonder is, is dat een goede bekende uit de Regio, Mathijs Bouwman, journalist bij RTL Z dit ook doet.

U ziet hem op televisie ogenschijnlijk staan op een bovenverdieping van de Amsterdamse beurs. Wat als ik u vertel dat hij gewoon in Obdam staat. Op zijn zolder waar hij met een Green Screen en een snelle internetverbinding live verslag kan doen van de kapitaalmarkt.

En die kapitaalmarkt verandert ook door snel internet. Daar is flitshandel ontstaan. Eerst waren milliseconden de norm, momenteel draait het om nanoseconden, een miljardste seconde. Flitshandelaren verdienen door anderen op snelheid te verslaan. Ze investeren miljoenen in snelle verbindingen. Want wie als eerste de koersbewegingen en orders op de beurzen kan volgen, heeft een belangrijke voorsprong op de concurrentie.

Snel internet is ook belangrijk voor de regio. Het versterkt je concurrentiepositie, creëert marktkansen en het brengt vooral de wereld dichterbij. Dat zie je met de komst van bedrijven als Google en Microsoft naar Agriport A7. Maar ook bij regionale bedrijven als Interpromo die online zaken gaan doen door een webshop te starten. Allemaal dankzijn breedband.

Als Westfriese Bedrijvengroep willen wij alle bedrijventerreinen in de regio aan betaalbaar en snel internet helpen. We bieden onafhankelijk kennis en netwerk. En da doen we samen met behulp van leden die ervaring hebben opgedaan en dat willen delen met andere terreinen. Neem bedrijven terrein De Veken die geholpen is door bedrijven terrein Overspoor en nu klaar staat on Andijk Zuid een handje te helpen. Inmiddels zijn er veel aanbieders in de regio en dat betekent meer concurrentie wat voordelig is voor u als ondernemer. Vooral wanneer u zich als terrein organiseert en samen inkoopt. Is uw bedrijventerrein al klaar voor de toekomst?

Bashar al Badri
Neem contact op via info@westfriesebedrijvengroep.nl

 

 2 reacties

Laat een reactie achter

Wilt u meedoen met de discussie? U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *