Westfriese bedrijven en geïnteresseerden ontmoeten elkaar tijdens Westfriesland Werkt!

DOOR westfriesebedrijvengroep OP 12 oktober 2017

Asset-6@0_75x

12 en 13 oktober 2017 ontmoeten inwoners, bedrijven en onderwijs elkaar tijdens Westfriesland Werkt! Een initiatief van de Westfriese gemeenten. Het doel van Westfriesland Werkt! is de regionale economie en arbeidsmarkt stimuleren. Het ziet er veelbelovend uit. Meer dan 50 Westfriese bedrijven stellen op 13 oktober hun deuren open voor potentiele werknemers en andere belangstellenden. En meer dan 600 bezoeken staan gepland! Voorafgaand hieraan worden op 12 oktober ruim 100 werkzoekenden klaargestoomd voor een goede eerste kennismaking.

Media zijn van harte welkom om vrijdag bij één van de bedrijven te komen kijken. Of donderdag de bijeenkomst werkzoekenden te bezoeken (zie hieronder voor meer info). Kijk voor een impressie van de deelnemende bedrijven op www.westfriesland-werkt.nl of www.facebook.com/WestfrieslandWerkt.

 

 

 

 

— Achtergrondinformatie —

Kom Binnen Bij Bedrijven Dag

Tijdens deze dag op vrijdag 13 oktober 2017 kunnen zowel werkzoekenden als geïnteresseerden een kijkje nemen in de keuken van een Westfriese onderneming. Hier worden werkzoekenden in de breedste zin van het woord bedoeld. Dit kan gaan om een baan, maar ook om een stageplaats (studenten), werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. Ben Tap, wethouder gemeente Hoorn: “In de Agrarische sector kent men het succesvolle concept: Kom in de kas. Een open dag waarbij belangstellenden bij verschillende bedrijven kunnen kijken. Tijdens de Kom Binnen bij Bedrijven Dag krijgt u de kans om te kijken bij verschillende bedrijven in de regio uit alle sectoren. Het valt mij bij ieder bedrijfsbezoek weer op wat een voorrecht het is om in het bedrijf van een ondernemer te mogen kijken. Ik word nog iedere keer verrast door de verscheidenheid aan innovatieve bedrijven in onze regio.”

Pak Je Kansen Dag

De Pak Je Kansen Dag op donderdag 12 oktober 2017 is speciaal voor werkzoekenden. Werkzoekenden worden door middel van trainingen en workshops klaargestoomd voor een eerste ontmoeting met een werkgever. Deze workshops zijn bijvoorbeeld gericht op ‘hoe krijg ik zelfvertrouwen’ of ‘hoe presenteer ik mijzelf tijdens een sollicitatiegesprek’. Deze dag vindt plaats als voorbereiding op de bezoeken aan de bedrijven en wordt georganiseerd door het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord.

Westfriesland Werkt!

Westfriesland Werkt! is een samenwerkingsproject tussen WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WerkSaam Westfriesland en UWV), Ontwikkelingsbedrijf NHN, de 7 Westfriese gemeenten en de Westfriese Bedrijvengroep (WBG). Westfriesland Werkt! is een afgeleide van het initiatief Woerden Werkt, waarbij ook bedrijven, werkzoekenden en andere geïnteresseerden met elkaar in contact kwamen.

0 reacties

Laat een reactie achter

Wilt u meedoen met de discussie? U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *