WERK EN ZORG COMBINEREN: SAMEN LUKT DAT PRIMA

DOOR westfriesebedrijvengroep OP 4 december 2017

WERK EN ZORG COMBINEREN: SAMEN LUKT DAT PRIMA

Gratis Boekje met Tips voor Werkgever en Werknemer

Iedere werkgever kent ze. Werknemers die hun werk combineren met stevige zorgtaken voor een naaste. Vaak voor ouders, kinderen, een partner met een ernstige ziekte of beperking. Voor werknemers is dit vaak een smalle evenwichtsbalk, waarop zij zich met veel kunst en vliegwerk staande weten te houden, met alle stress die daarbij komt. De werkgever merkt door regelmatig kort verzuim, opnemen van extra vrije dagen of het verminderen van de prestaties dat er wat aan de hand is. Met als vaak voorkomende climax het langdurig uitvallen van die medewerker.

Welke bijdrage kun je als werkgever leveren om de combinatie van zorg en werk samen met de medewerker hanteerbaar te krijgen. Zowel voor de, om het woord toch even te gebruiken, mantelzorger, als voor werkgever en niet te vergeten de directe collega’s? En wat kan de werknemer zelf doen om de evenwichtsbalk wat breder te maken? Kleine maatregelen kunnen al een enorm effect hebben. Fijn voor de werknemer want die houdt de balans tussen werk, zorg en de rest van het leven in balans. Fijn voor de werkgever want die kan gebruik blijven maken van de talenten, ervaring en deskundigheid van de werknemer.

Informatie en ondersteuning op maat

afb_brochure-werk-en-mzBij Kennisplatform Mantelzorg West Friesland (http://www.ikzorg.nu/werkgever-van-een-mantelzorger/) is een handig boekje te downloaden waarin allerhande tips, regelingen en wetenswaardigheden staan. Werkgevers kunnen ook een aanpasbare versie opvragen, zodat zij het boekje nog specifieker kunnen maken voor de eigen organisatie. Bijvoorbeeld door te verwijzen naar de CAO en het personeelsreglement of het noemen van vertrouwensfunctionarissen.

Het Kennisplatform Mantelzorg is een samenwerkingsverband van de zeven West-Friese gemeenten en een groot aantal zorginstellingen. Ook voor advies, training en ondersteuning kunnen werkgevers bij het Kennisplatform terecht.

www.ikzorg.nu
088 00 75140

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Wilt u meedoen met de discussie? U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *