Saamhorige bedrijvigheid tijdens Promobeurs Wervershoof

DOOR westfriesebedrijvengroep OP 6 maart 2018

De achtste editie van de Promobeurs zorgde op zondag 11 februari voor een saamhorige bedrijvigheid in De Dars in Wervershoof. Maar liefst 80 exposanten waaronder bedrijven, verenigingen én de politiek uit de regio boden een veelzijdig aanbod aan producten en diensten.

Zorgvuldig ingerichte stands en kramen, volop kindervertier en een gezellig barplein maken de Promobeurs geschikt voor het hele gezin. ‘Je kunt de saamhorigheid voelen’, vertelde Theo Vertelman van Hubo. Net als zijn collega-exposanten had hij veel aanloop van geïnteresseerde bezoekers. ‘Het is prachtig om te zien hoe ondernemend onze regio is. Zo veel mooie bedrijven en initiatieven en dat zo dichtbij. Het is belangrijk dat aan de consument te laten zien. Alles wat je nodig hebt vind je in de buurt.’

Beurs voor de consument

De Promobeurs is een initiatief van de Ondernemersvereniging Wervershoof (OVW). Begin jaren ’90 kwam toenmalige voorzitter Ton Schouten met het idee iets extra’s te doen voor de ondernemers. Vanuit die insteek ontstond niet alleen de Promobeurs, maar ook het OVW-café en later OVW on Tour. ‘Mooie initiatieven die de ondernemersvereniging extra ‘body’ geven’, vertelt Pedro Weel. ‘Ondernemers samenbrengen. Dat is de primaire doelstelling van het OVW. Van daaruit ontstaan mooie verbindingen en kun je elkaar informeren en enthousiasmeren. Maar dat is business to business, de consument wordt niet altijd bereikt. Juist daar biedt de Promobeurs een uitstekend platform voor.’

Demonstraties en prijsvragen

De missie van het Promobestuur is geslaagd. De consument werd bereikt, en hoe! Zo’n 4000 bezoekers, groot en klein maakten kennis met bedrijven en verenigingen uit de regio. Van een autopoetsbedrijf tot vloerenlegger en interieuradvies. Van makelaar tot notaris. Van schilder tot personal brander. Van masseur tot matras. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht, was ook politiek West-Friesland ruim vertegenwoordigd. Om bezoekers te trekken werden diverse demonstraties gehouden en prijsvragen georganiseerd. Ragers tellen bij de mondhygiënist, een gerecht voor op de menukaart bedenken bij het eetcafé en quizvragen beantwoorden bij de notaris. Natuurlijk met kans op een mooie, aan de onderneming gerelateerde prijs.

Eens in de drie jaar

Op het ontmoetingsplein bij de bar werd het steeds drukker naarmate de dag vorderde. Even gezellig bijkletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Met dorpsgenoten, medeondernemers en (potentiële) klanten. ‘De Promobeurs is een soort huishoudbeurs. Voor iedereen leuk. Jammer dat het maar eens in de drie jaar is’, aldus een bezoeker. Op naar 2021.

Tekst: Mieke Koomen Fotografie: Richard de Beer

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Wilt u meedoen met de discussie? U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *