Even voorstellen: Onze starters nemen een kijkje bij de verenigingen van de WBG

DOOR westfriesebedrijvengroep OP 20 november 2017

Ela Grooteman

ElaEfficiënt, tijd- en kostenbesparend werken. Dat wil toch iedereen. Mijn naam is Ela Grooteman, ik ben 41 jaar en moeder van Jesper (10) en Isis (7). Sinds begin dit jaar ben ik voor mezelf begonnen. Ik ondersteun ondernemers met het efficiënt inrichten van het dagelijks management (de backoffice). Denk aan een volle mailbox, standaardiseren van documenten of social media, noem het maar op. Van die taken die ‘moeten’ maar jou teveel tijd en frustratie kosten. Ik help je graag om dit structureel anders aan te pakken. We kijken samen welke methode bij jou past en wat voor jou werkt. Vervolgens implementeer ik het. Jij houdt extra tijd over én je bent een frustratie armer. Wil je meer weten kijk dan gerust op mijn website www.elagrooteman.nl of www.elansupport.nl

Django de Vreng

DjangoMijn naam is Django. De laatste jaren zag ik dat de plastic consumptie alleen maar toenemen. Ik dacht daar moet ik wat aan doen. Door mijn opleiding werktuigbouwkunde ben ik in aanraking gekomen met 3D printers. Met 3D printen gebruik je altijd plastic. Hoe mooi zou het zijn als je dat plastic kan recyclen en er van alles mee kan maken? Of nog mooier, kinderen er speelgoed van laten maken. Ik ben Filawheel gestart om het plastic in te zamelen en er filament van te maken. Hierdoor hoop ik dat er meer aandacht aan wordt besteed. Het wordt tijd dat we meer gaan recyclen i.p.v elke keer nieuwe grondstoffen te gebruiken.

Rob Bennis

robbennisMijn naam is Rob Bennis, Horinees, 32 jaar oud en op 1 januari 2017 ben ik mijn eigen onderneming gestart onder de naam RE-MAIL. Na tien jaar ervaring op het gebied van CRM en online marketing voor grote ketens als Hunkemöller, BP, Jack & Jones en vele andere, help ik nu ondernemers om meer omzet te genereren door e-mail marketing slim in te zetten. Inmiddels geef ik regelmatig trainingen door heel het land en ben ik sinds begin dit jaar ook docent e-mail marketing bij SRM opleidingen in Amsterdam. Hiernaast bouw ik samen met Paul van Kuik en de Gemeente Hoorn een stadscommunity onder de naam ‘Voor een mooie stad’ VEMS. Wij helpen door eerst ideeën te peilen op draagvlak onder de inwoners. Bestaat er voldoende draagvlak? Dan pas is het tijd om te ‘verbinden’. In plaats van enkel geld ophalen, zetten wij in op een afvinklijst waar alle benodigde zaken als materiaal, kennis, vrijwilligers, etc. worden afgevinkt. We proberen er ook voor te zorgen dat er altijd een ‘win’ is voor diegene die bijdraagt. Wij zorgen er vervolgens voor dat al deze mooie samenwerkingen zichtbaar worden zodat er ook een totaalbeeld ontstaat van alle energie die in de stad wordt gestoken. Dit gebeurt zowel online op vooreenmooiestad.nl als offline in het nieuwe Stadslab dat zich bevindt in het oude leescafé van de bibliotheek in Hoorn.

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Wilt u meedoen met de discussie? U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *