Snel en betaalbaar internet mogelijk als ondernemers samenwerken

DOOR westfriesebedrijvengroep OP 22 februari 2018

HOORN – Donderdagmiddag 1 februari kwamen ruim 80 ondernemers naar het Breedbandcongres bij Van der Valk in Hoorn. Het thema van de middag, snel en betaalbaar internet, werd georganiseerd door de Westfriese gemeenten en de Westfriese bedrijvengroep en bleek veel ondernemers aan te spreken. Klik hier voor foto’s van het congres.

Dagvoorzitter Otto Wijnen nam de bezoekers mee naar tijden toen je nog moest inbellen om verbinding met het internet te krijgen. Die tijden en snelheden moeten nu ver achter ons liggen, want gebleken is dat internet een belangrijk onderdeel is geworden in de gehele bedrijfsvoering.

Cijfers

Waar een gemiddeld huishouden in een nieuwbouwwijk snelheden haalt van 30 Mb/s blijken diverse ondernemers het te moeten doen met maximaal 8 Mb/s. Uit onderzoek van de Stichting Digitale Bereikbaarheid blijkt dat 52% van de onderzochte 3788 bedrijven op 27 bedrijventerreinen aangesloten kunnen worden op een betaalbaar 100Mb/s verbinding. Betaalbaar is 70 tot 150 euro per maand. Zij zullen dan wel de krachten moeten bundelen om dit voor elkaar te krijgen.

Missie snel internet

Ondernemer Hans Boukens vertelde bevlogen over zijn jarenlange missie om snel internet te krijgen op Overspoor in Nibbixwoud waar hij met zijn bedrijf Interpromo gevestigd is. Het is hem gelukt, maar de investering kostte uiteindelijk niet alleen veel geld, maar ook veel tijd. “Maar het verwerken van de order duurt nu in plaats van 5 kwartier nog maal 5 minuten”, vertelt Boukens enthousiast. Zijn internetsnelheid is soms tot 100 keer sneller.

Aanjager

Boukens was de soort aanjager die Bashar al Badri zocht. De projectleider van de Westfriese Bedrijvengroep en tevens mede organisator van het congres legt dat uit: “De ondernemer die hard schreeuwt, maar NIET hard hoeft te werken, die zoek ik. Die ondernemer kan de buren mobiliseren en wij ondersteunen hem in de uitvoering met kennis en bij de aanvraag van 10.000 euro subsidie bij de provincie.” Hiervoor zijn speciale voucher beschikbaar die die avond werden uitgedeeld.

Breedbandvoucher

Namens de Westfriese Bedrijvengroep, Provincie Noord Holland en de zeven Westfriese gemeenten had Al Badri 7 breedband voucher meegenomen. “Met deze voucher kan veel werk uit handen worden genomen in het onderzoek naar betaalbaar en snel internet. Op dit moment heb ik nog twee vouchers over die via de Westfriese Bedrijvengroep aan te vragen zijn.” 5 voucher gaan naar nieuwe initiatieven in onder andere Andijk en bij de HOC Hoorn.

‘Langzame weg’

Wethouder Caroline van de Pol van gemeente Koggenland deelde mede dat haar gemeente nu actief is met aanleg van glasvezel tot en met het laatste woonhuis en bedrijf in de uithoeken van de gemeente. De aanleg wordt gestart als na inventarisatie blijkt dat 40% van de bewoners in de gemeente over gaan tot de afname van het abonnement van de leverancier. Veel ondernemers reageerden toch wat jaloers. Zij vulde aan dat het een pilot project is en daarmee haar gemeente voor nu een bevoorrechte positie had. Ook haar ervaring was dat er veel werk vooraf gedaan moet worden voordat het project gerealiseerd is, “Het is een trage weg naar snel internet”, vatte Van de Pol het mooi samen.

REA Westfriesland

De Westfriese gemeenten hebben in 2015 een Regionaal Economische Agenda (REA) opgesteld. Bij een goed vestigingsklimaat voor bedrijven hoort ook een digitale infrastructuur met goed breedband internet. Daarom stellen de gemeenten samen met de provincie Noord Holland een geldbedrag via de REA beschikbaar voor de ondersteuning om te komen tot snel en betaalbaar internet voor bedrijven.

MAAK GEBRUIK VAN DE BREEDBAND VOUCHER

De WBG heeft nog twee vouchers beschikbaar voor bedrijventerreinen in Westfriesland. Ondernemers kunnen zich aansluiten als ambassadeur om samen met collega’s snel internet te realiseren.

Meer weten? Neem contact op met Bashar al Badri via bashar@westfriesebedrijvengroep.nl

WINNAARS PROEFRIT BMW BEKEND!

Tijdens dit evenement heeft u zich ingeschreven waarbij u kans maakte op een dag rijden met een BMW I8.
Via dit bericht worden de gelukkigen door BMW Dusseldorp bekend gemaakt. De winnaars zijn:

  • Robert Kuin
  • Ronald Boonstra
  • John Koomen

Binnenkort nemen zij contact op met de winnaars om een dag te plannen voor deze unieke rijervaring.

Degene die zich hebben ingeschreven maar niet hebben gewonnen kunnen alsnog een proefrit maken met de BMW i3, i3S of i8, echter helaas niet voor de duur van een dag. Voor deze mensen hebben wij de auto’s een weekend bij ons op de zaak klaar staan, zodat iedereen 45 minuten kan rijden en de beleving van elektrisch rijden kan ervaren. Via de mail die op 7 februari vanuit de WBG naar u gestuurd is en de link waarop u geklikt heeft, neemt BMW Dusseldorp contact met u op.

Heeft u vragen over mobiliteit, elektrisch rijden, verduurzaming van uw wagenpark ed. neemt u dan gerust contact op met onderstaande personen. Zij komen graag bij u langs om u te informeren en adviseren over mobiliteit.

  • Louise van der Veldt; accountmanager; fleetsales; tel. 06-22401467 of
  • Ernst Egberts; salesmanager; tel. 06-123456789
0 reacties

Laat een reactie achter

Wilt u meedoen met de discussie? U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *